Search
Close this search box.
cool novi logo header
targetiranje Facebook Hrvatska

Evo što trebate ako u Hrvatskoj želite geolokacijsko oglašavanje na Facebooku

Uključite se u inicijativu agencije Manjgura i portala Netokracija, ispunite formular i okrenite oglašavanje na Facebooku u svoju korist (konačno!)

Ako često oglašavate na Facebooku ovo sva je prilika da ste (barem) jednom prokleli nedostatak mogućnosti usmjeravanja oglasa prema lokaciji korisnika. Ako oglašavate za potrebe svojeg malog obrta i, zapravo, većinu vremena nemate pojma što radite ovo je post za vas. Uz dopuštenje autorice, post s Netokracije prenosimo u cijelosti. Hvala Mia Biberović!

>>>>

Svi oni koji se bave oglašavanjem putem društvene mreže Facebook u Hrvatskoj već godinama željno čekaju mogućnost usmjeravanja oglasa prema lokaciji korisnika. Da, postoje načini da se ovaj nedostatak zaobiđe, ali jednostavnije bi bilo da je usluga dostupna na regularan način, kao što je u mnogim drugim zemljama. Zbog toga agencija Manjgura i Netokracija pokreću inicijativu prema Facebooku da se ukloni ograničenje na geolokacijsko oglašavanje u Hrvatskoj – a ako ste i sami zainteresirani za ovu opciju, čitajte dalje!

Geolokacijsko oglašavanje nikad nije bilo “formalno” dostupno u Hrvatskoj, ali oglašivači su uvijek pronalazili način da to zaobiđu. Tako se do travnja ove godine opcija mogla nesmetano koristiti zahvaljujući bugu u Power Editoru.

Mnoge agencije i klijenti nezadovoljni su Facebookovim ograničenjem, imajući u vidu i činjenicu kako zabrana geolokacijskog oglašavanja u Hrvatskoj nije uvjetovana nikakvim tehničkim ograničenjima.

ČITAJTE I OVO: Kako digitalno utječe na kupovinu: Tri noviteta u trgovini

 

Vođeni generalnim nezadovoljstvom korisnika, iz Manjgure su kontaktirali Facebook i predstavili ovaj problem. Apel je naišao na razumijevanje, ali da bi bio razmotren, potrebno je skupiti kritičnu masu hrvatskih oglašivača koji bi podržali inicijativu.

Zbog toga pozivamo sve njih da popune podatke putem formulara i pridruže se inicijativi. Želimo da se omogući opcija targetiranja lokacija u Hrvatskoj, kako za postojeće kampanje, tako i za nadolazeće Local Awareness kampanje.

Win-win situacija

U Manjguri i Netokraciji, a vjerujemo i u ostalim tvrtkama koje ova tema zanima, smatra se kako bi ukidanjem ograničenja za područje Hrvatske profitirao i sam Facebook jer bi uvođenjem geolokacijskog oglašavanja privukao veći broj manjih oglašivača kojima Facebook kao platforma trenutačno nije u fokusu.

Osim toga, jednako kako bi Facebook profitirao od malih oglašivača koji bi s boljom mogućnošću targetiranja bili spremniji uložiti u oglašavanje, tako bi i velike agencije lakše dobivale budžete od svojih klijenata kada bi njihovo oglašavanje bilo preciznije, odnosno generiralo veći povrat uloženog.

U svakom slučaju, riječ je win-win situaciji – a sad ju još “samo” treba realizirati. :)

Vezane teme:

Prva Beamvertising kampanja u Hrvatskoj!

Internet marketing i kampanje: Banneri ‘OUT’, a priče ‘IN’

 

CoolKlub

CoolKlub autori