Search
Close this search box.
cool novi logo header
Brazil Vs Hrvatska

HRVATSKA Vs. BRAZIL ili kako možemo do velike pobjede?

Okrenuli smo internete, čitanke, triput čitali ‘Bespuća povijesne zbiljnosti’ – sve kako bi pronašli način kako stići do velike pobjede nad moćnim suparnikom. I ta daaaaaa…

Dakle igramo igru prije igre! U četvrtak, 12. lipnja, kada hrvatska repka izađe na teren [lightbox link=”https://coolklub.com/wp-content/uploads/2014/06/Arene-Corinthians-Sao-Paolo.jpg#”]Arene Corinthians[/lightbox] u Sao Paulu pred 68,000 ljudi (većinom navijača Brazila) trebat će pronaći način kako se suočiti s ovim ultimativnim izazovom i krenuti na što dulji put #WorldCup2014 #Brasil.

CoolKlub tim nikad nije bio stručnjak za nogometne strategije. Trčanje nam tu ipak bolje leži. No, zato smo pronašli kako pobijediti Selecao, Brazil, petu najveću zemlju na svijetu – kako po površini, tako i po populaciji.

Caipirinha ili Žuja, pitanje je sad
Caipirinha ili Žuja, pitanje je sad

Brazil nudi toliko toga osim nogometnog prvenstva. Prekrasne žene i muškarci, pješčane plaže, okus caipirinhe, zvukovi sambe, kao i prepoznatljive boje njihove zastave – mogli bi reći da su protivnik za sebe. Baš zbog toga, treba znati gdje Hrvatska gubi, a gdje pobjeđuje, jer nismo ni mi bez šanse. Imamo i mi konja za utrku, iako se možda na prvu tako ne čini.

Nije dobro krenulo. Brazil vodi 1:0 Zašto?

Po pitanju državnog ustrojenja, Brazil je pobjednik – prva nezavisnost proglašena je još 1822. Nadalje, 1985. svrgnuli su vojnu vlast i uspostavili, kažu mnogi, pravu demokraciju. Država je relativno stabilna i ne prijete joj opasnosti. S druge strane svi znamo kakvu priču ima Hrvatska. I dalje šepamo. Ćiro bi rekao: Sine, nismo pravi, a ne možemo tako protiv Brazilaca!

Kako Hrvatska izjednačava na 1:1

Najnovija istraživanja opovrgnula su da su stanovnici Brazila pristigli iz Azije. Naprotiv, oni su porijeklom iz Južne Amerike i to punih 32.000 godina. A mi, pitate se? Sigurno znate odgovor: Krapinski pračovjek je u ovom izazovu naša pobjedonosna karta – 100,000 godina, kaže Wikipedija.

Pogreška u dodavanju i Brazil ponovo vodi 2:1

Brazil je Prvenstvo osvajao čak pet puta. Jedna od najvećih nogometnih nacija favorit je na domaćem terenu i taj podatak jednostavno nismo mogli zaobići.

Lopta je prevrtljiva i okrugla, #Brazuka nam ide na ruku i evo nas na 2:2!

Hrvatska repka je prema godinama treća po starosti, tj. jedna smo od [lightbox link=”https://coolklub.com/wp-content/uploads/2014/06/bebe.jpg#”]najmlađih momčadi prvenstva[/lightbox] s prosjekom 27 godina i 66 dana. Brazilska repka, starija je u prosjeku godinu i 65 dana. Možda su prohodali prije nas, ali kako je „mlađe slađe“ tako i mi odlučujemo da u ovom slučaju – Hrvatska izjednačava!

eduardo da silva
Ovo zazivamo

Ma je li to moguće?

Kada bi se u ovoj utakmici igrali produžeci Hrvatska bi zasluženo odnijela pobjedu. Golom koji vrijedi više, fenomenalnom asistencijom i višestrukim dodavanjima, potpuno smo pomeli favorite s nekoliko naših specifičnosti…

• S 33 nacionalna parka, naspram 8 hrvatskih, Brazil gubi jer po površini na kojoj se nalaze (Brazil ima 8,456,510 km2/ Hrvatska samo 56,594 km2) imamo više od 36 puta više prirodnih ljepota! (Do izračuna smo došli tako da smo podijelili ukupnu površinu Brazila tj. Hrvatske s brojem nacionalnih parkova i onda ih međusobno podijelili. Pojednostavljeno, Hrvatska ima jedan nacionalni park na 7074 km2, dok Brazil ima jedan park na 256,257 km2).

• Osim toga Hrvatska vodi i po broju otoka jer, zamislite, ne mi im ne znamo točan broj! Naime, Turistička Zajednica u kampanji prije nekoliko godina spominjala ih je čak 1.244. Hrvatski Institut za kartografiju rekao je 1.246. Podatak iz 2003. imao je registriranih njih čak 1.185. Brazil tu nije ni blizu.

Spomenimo još sambu i zapaprimo im malo – drmešom, protiv ovog je nemoguće igrati!

Za kraj #coolklub bonus, as iz rukava, kojeg smo svi svjesni. Isus – Cristo Redentor, na brdu Corcovado iznad Rio de Janeira možda bdije nad Brazilcima i predstavlja jedno od 7 svjetskih čuda, ali zar niste čuli onu našu: „Bog i Hrvati“ Idemo!

 

Barbara Strelar