Search
Close this search box.
cool novi logo header
trcanje kupovina odjece

Idem na svoj prvi polumaraton, mislite da me trese trema?

Da razmišljam o tome kako ću pretrčati 21 km? Ne! Nevjerojatno, ali ne muče me te brige. Moj divni ženski mozak zadnjih tjedan dana razmišlja samo o tome što ću obući!


Da, da, da… Došli smo i do zadnjeg tjedna. Dogurali, dotrčali, došepali, kako god. Nismo se strogo držali plana, ali većinski jesmo. U subotu smo čak krenuli trasom kojom ćemo trčati u nedjelju i nije se činilo tako strašno. Onda mi se dijete razboljelo pa od straha da ne pokupim gnojnu anginu pijem sve moguće dodatke da sačuvam zdravlje. To izgleda tragikomično.

Jutro započinjem iscijeđenim limunom s malo naribanog džumbira i dvije tabletice cordycepsa. Nakon doručka ide riblje ulje u kapsulama, magnezij i aronija. Poslije malo meda i još malo aronije, uglavnom čisto ludilo. No, dobro je, zasad. Držite fige da izdržimo do nedjelje!

Zadnji puta sam trčala u ponedjeljak. U utorak sam bila u laganoj šetnji. Planiram još jedan kraći trening u petak, ili možda čak i ne….vidjet ću! Claudio je svoje odradio…i sigurno je u glavi mirniji od mene (mo’š mislit, op. ur.).

Ja, osim što sam baš u zadnjem tjednu otkrila i novu tehniku trčanja tzv. Chi trčanje otkrila sam i još jednu činjenicu o samoj sebi. Teško mi je priznati, ali mogu se sama sebi smijati danima pa zašto ne bi nasmijala i druge.

Mislite da me trese trema? Da razmišljam o tome kako ću pretrčati SVIH 21 km? Da li ću uhvatiti gornji ili donji poredak na tablici koji zahvaća moju generaciju? Konačno, da li ću uopće istrčati svoj prvi polumaraton?!?

Ne! Nevjerojatno, ali ne muče me te brige. Moje brige su puno gore. Moj divni ženski mozak zadnjih tjedan dana razmišlja samo o tome što ću obući! Da stvar bude gora, prvo je prognoza govorila da bi moglo biti vrlo hladno pa sam iz čak dvije sportske trgovine izišla lakša za nekoliko stotina kuna.

Onda se prognoza promijenila i čini se da nas očekuje sunčan i topao dan. Naravno, još jedan razlog da ponovo počnem razmišljati o tome što ću obući i kupim još jedan dres. Ah, što reći….. Gospodo u DHMZ spasite moj novčanik i dogovorite se kakvo će biti vrijeme!

Možda nisu sve žene takve, ali ja jesam. Ne mogu si pomoći. I iako mi tenisice ne idu uz majicu, ja bi ipak najradije da je sve, baš sve u kompletu.

Baš kao što voli i moja mala prijateljica Maja.

Ta preslatka petogodišnjakinja, kad ide na tenis uvijek stiže u kompletu comme il faux, a to je tako cool.

Ne znam da li ću se na kraju krajeva smisliti što ću i kao ću. Na startu sam sigurno! A kakva će odjevna kombinacija pasti, provjerite naravno na našim stranicama.

I molim bez komentara o krivoj boji tenisica J!

Barbara Strelar