Search
Close this search box.
cool novi logo header
Coca Cola prvi emotikon u web adresi

Coca Cola širi sreću! Ubacili su emotikon u web adresu ;)

Sjajna kampanja koja ‘govori’ jezikom svoje publike osvaja na prvi pogled. Registrirali su happy URL domenu za svakog smješka kojeg možete zamisliti!

Sreća je univerzalna. Coca-Cola Puerto Rico ima novu kampanju – posebne web adrese sa emotikonima smješka koje dovode do stranice tvrtke na kojima je moguće osvojiti vlastitu web adresu sa smješkom.

Coca Cola Puerto Rico
Coca Cola Puerto Rico

 

Tvrtka je registrirala URL-ove za svaki emotikon koji predstavlja sreću. Ukoliko upišete bilo kojeg smješka u svoj preglednik na mobilnom telefonu skupa s .ws dodatkom, odvest će vas ravno na stranicu Coca Cola Puerto Rico, točnije na Emoticoke.com.

Zašto.ws kada je riječ o nastavku kojim se koristi Samoa?

“Domene poput .com, .net i .org ne prihvaćaju emotikone, a nakon što smo malo istraživali odlučili smo se za nastavak .ws je on može značiti i ‘We smile’ i nam se to činilo OK”, rekao je Alejandro Gómez, predsjednik Coca-Cole u Puerto Ricu. Dodao je kako većina korisnika njihovu stranicu posjećuje surfajući pametnim telefonom pa su im se odlučili približiti još više ubacivši emotikone u adresu web preglednika.

Svaka upisana adresa sa smješkom odvest će vas na spomenuti landing page na kojemu tamošnji korisnici mogu osvojiti vlastitu emotikon web domenu. Ova cool kampanja oslanja se na podršku medija i ostalih marketinških alata. Coca Cola the universal brand of happines!

Vezane teme:

Fantastičan i urnebesan odgovor! Pepsi Vs. Coca-Cola

Internet marketing i kampanje: Banneri ‘OUT’, a priče ‘IN’

Claudio Kramaric

Savjetnik za #svedigtialno za male i velike tvrtke. Specijalist za e-trgovinu, internet marketing i sadržaj. Predavač na Algebri. Poduzetnik. Osnivač CoolKluba i direktor tvrtke CoolMedia d.o.o. Obožava pisanje i trčanje. Pratite me na>>>