Coca Cola širi sreću! Ubacili su emotikon u web adresu ;)

Coca Cola prvi emotikon u web adresi
Coca Cola prvi emotikon u web adresi

Sjajna kampanja koja ‘govori’ jezikom svoje publike osvaja na prvi pogled. Registrirali su happy URL domenu za svakog smješka kojeg možete zamisliti!

Sreća je univerzalna. Coca-Cola Puerto Rico ima novu kampanju – posebne web adrese sa emotikonima smješka koje dovode do stranice tvrtke na kojima je moguće osvojiti vlastitu web adresu sa smješkom.

Coca Cola Puerto Rico
Coca Cola Puerto Rico

 

Tvrtka je registrirala URL-ove za svaki emotikon koji predstavlja sreću. Ukoliko upišete bilo kojeg smješka u svoj preglednik na mobilnom telefonu skupa s .ws dodatkom, odvest će vas ravno na stranicu Coca Cola Puerto Rico, točnije na Emoticoke.com.

Zašto.ws kada je riječ o nastavku kojim se koristi Samoa?

“Domene poput .com, .net i .org ne prihvaćaju emotikone, a nakon što smo malo istraživali odlučili smo se za nastavak .ws je on može značiti i ‘We smile’ i nam se to činilo OK”, rekao je Alejandro Gómez, predsjednik Coca-Cole u Puerto Ricu. Dodao je kako većina korisnika njihovu stranicu posjećuje surfajući pametnim telefonom pa su im se odlučili približiti još više ubacivši emotikone u adresu web preglednika.

Svaka upisana adresa sa smješkom odvest će vas na spomenuti landing page na kojemu tamošnji korisnici mogu osvojiti vlastitu emotikon web domenu. Ova cool kampanja oslanja se na podršku medija i ostalih marketinških alata. Coca Cola the universal brand of happines!

Vezane teme:

Fantastičan i urnebesan odgovor! Pepsi Vs. Coca-Cola

Internet marketing i kampanje: Banneri ‘OUT’, a priče ‘IN’

Tags from the story
, , ,
More from Claudio Kramaric
Elon Musk: Vođa kojeg bi zaposleni slijedili i u pakao
… i to s Coppertoneom u ruci! Malo smo se pozabavili likom...
Read More
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.