Search
Close this search box.
cool novi logo header
sretni 100 dana #100happydays

Izazov koji bi trebali prihvatiti: Možete li biti sretni 100 dana?

Pod hashtagom #100happydays mnogi već sada dijele svoje trenutke sreće pokušajte i vi, ne košta vas ništa, a radi!

Kod nas je danas sve u znaku ‘100’, prvo motivirajući video o mršavljenju simpatične Lakeishe (koji smo jednostavno morali objaviti), a potom i super cool inicijativa ‘100happydays’.

Možda ste je već i primijetili. Pod hashtagom #100happydays mnogi već sada dijele svoje trenutke sreće (ova rečnica zvuči kao teaser za piramidu sreće ali vjerujte  nije ništa takvo u pitanju). Sve je krenulo sa istoimene stranice koja želi potaknuti da svi skupa obratimo pozornost na detalje u životu koji nas čine sretnima, a u kojima zbog užurbanosti jednostavno ne stignemo uživati.

Kako smo u nekoliko navrata pisali, naš mozak sami smo isprogramirali tako da puno lakše pamti teške trenutke dok one sretne jednostavno zaboravlja i zapravo nije toliko teško obrnuti proces.

Upravo kako bi što bolje izbrusili tu vještinu tu je #100happydays. Kako funkcionira?

Nakon prijave, odabrat ćete na kojoj platformi želite objavljivati fotografije svojih sretnih trenutaka (Facebook, Instagram, Twitter, Tumblr ili e-mail) i nakon toga trebate svakoga dana postaviti sliku (moment!) trenutka koji vas veseli. To može biti onaj trenutak kada ujutro otvorite oči i blizu sebe ugledate voljenu osobu, odabir pjesme u automobilu, prvi espresso, šetnja sa ljubimcem, čaša piva, razgovor sa dragom osobom, smiješak prijatelja na poslu. Uistinu sve, vama na volju i odabir!

Nama je iznimno draga ova akcija (stvarno, kao da smo je sami izmislili) jer se u gotovo svakom postu trudimo ukazati kako je moguće iz svih nedaća izvući pozitivan stav. Ovo NIJE natjecanje niti ga tako treba shvatiti, ponajmanje da se pravite važni.

Isto tako, ako ne želite sudjelovati javno, svoje fotografije i trenutke sreće možete slati na mail. Cilj je pokušati stići do kraja. U tom smislu moramo reći kako mnogo ljudi odustaje, a najčešći je izgovor: Nemam vremena. To jednostavno nije istina jer nemati vremena za biti sretan jednostavno nije dobar i zdrav stav.

Ekipa koja je sve osmislila tvrdi da nakon 100 dana uistinu počnete primjećivati stvari koje vas vesele, popravlja se raspoloženje i više nije sve tako sivo. Naravno, svak će izvući pouku koja njoj ili njemu odgovara. Uostalom zašto ne pokušati?

Hoću li se ja okušati u akciji? Ja nemam vremena… Šalim se. Ovu akciju za koju nisam imao pojma živim svakoga dana već godinu i pol unazad. Nemam potrebu fotografirati, a većinu stvari koje me čine sretnim ionako ovdje dijelim sa svima vama. Vjerujte mi, isplati se naučiti pamtiti sretne trenutke, ovo će vam pomoći (makar i ne izdržite sto dana).

Vezana tema:

Aplikacija za sreću? Postoji, pitajte Happify!

CoolKlub preporuka: Budite u ‘Happy’ stanju kroz 24 sata!

Barbara Strelar