Search
Close this search box.
cool novi logo header
Kako odabrati pravu marketing kampanju za svoje proizvode i(li) uslug

Kako odabrati pravu marketing kampanju za svoje proizvode i(li) usluge

Mnogi se pitaju rade li nešto krivo i kakva je formula za privlačenje kupaca ili klijenata. Prije par godina mogli smo više-manje osmisliti korake do uspjeha i pogriješiti za par postotaka

Nakon toliko godina, mnogi marketinški alati još uvijek nisu shvaćeni i toliko je pogrešnih interpretacija brojnih marketinških pojmova. Bez obzira poznavali teoriju marketinga ili ne, činjenica je da mnoge marketinške aktivnosti u vremenu krize (koja već predugo traje) ne donose dobre rezultate.

Marketinška komunikacija ne može u potpunosti pomoći lošim proizvodima i uslugama pa čak i da je smišlja neki poznati marketinški guru

Mnogi se pitaju rade li nešto krivo i kakva je formula za privlačenje kupaca ili klijenata. Prije par godina mogli smo više-manje osmisliti korake do uspjeha i pogriješiti za par postotaka u rezultatima. Međutim, danas, je li to uistinu moguće?

Marketing više nego ikad treba kreativnost i fleksibilnost… Marketinška komunikacija ne može u potpunosti pomoći lošim proizvodima i uslugama pa čak i da je smišlja neki poznati marketinški guru. Potrošači danas mogu doći do svih informacija, skloni su isprobavanju, traženju rješenja i najboljih mogućnosti za sebe. Iako je svima već poznato da proizvode i usluge prodaju koristi koje kupci imaju od njih, nevjerojatno je koliko poduzeća i danas komunicira samo svojstva proizvoda i usluga.

Kreiranje konkurentske prednosti, bez obzira što se o tome stalno govori, za mnoge je još uvijek nepoznanica. Izjava o konkurentskoj prednosti ispod koje se može potpisati konkurencija i nitko ne bi primijetio razliku – nije prava konkurentska prednost.

Oko nas je puno dobrih i loših primjera marketinških strategija i taktika, a kako napraviti onu pravu za svoje proizvode i usluge, saznajte na našoj radionici Istinski marketing. Više na ovom linku.

Sve teme ove autorice
Tekst je uz dopuštenje prenijet sa www.poduzetnica.blogspot.com Mr. sc. Elvira Mlivić Budeš je autorica specijaliziranih poslovnih priručnika. Poduzetnica, konzultantica i voditeljica programa usavršavanja Poslovnog učilišta Filaks.

 

Elvira Mlivić Budeš