Search
Close this search box.
cool novi logo header
Kako spriječiti akne na licu u tridesetima

Kako spriječiti akne na licu u tridesetima

Akne na licu u tridesetima? Taman posla. Baš sam se ponadala da je približavanjem toj magičnoj tridesetoj (barem taj) problem riješen. Ali nije. Jutarnji odraz u ogledalu pokazuje mi suprotno.


Pa što se događa? Zašto meni? Odakle iznenada taj zakašnjeli gnjev iz, ne znam, teen dana. Kako spriječiti akne na licu u tridesetima ? Imam vremena i na tabletu tražim rješenje. Čitam. Kako vrijeme prolazi. Očajavam sve manje. Rješenje naravno postoji!
Za svu ekipu u kategoriji ‘Akne u tridesetima’ – i slobodno dodajte po još koju godinicu – donosim vam  5 osnovnih pravila kako ih izbjeći:

No.1: Ljepota dolazi iznutra!

Znate za onu: ‘Ono si što jedeš’. Koža je uistinu pravi pokazatelj načina na koji tretirate svoje tijelo. Postoji nemali broj znanstvenih dokaza koji upućuje na činjenicu da je hrana bogata rafiniranim šećerima i škrobom glavni krivac za nastanak akni. Preporuka stručnjaka je češća konzumacija probiotika (npr. jogurt) koji ublažavaju kožne upale te su bogati vitaminom A koji preveniraju začepljenje kožnih pora. Ja sam u posljednje vrijeme jako zadovoljna čajem s probioticima.

Stres je također nezaobilazni faktor. Pokušajte u svoju svakodnevnu rutinu uvesti neke od tehnika opuštanja. Jednostavno je. Već sutradan probajte duboko i polako disati odmah nakon što se probudite. Trebali bi se osjećati bolje.

No.2: Pravilna njega kože

Pretpostavljam da je trenutni razlog zabrinutosti za sadašnje stanje kože neznanje o pravilnoj njezi. Ako ste i vi poput mene i reagirate tek kada je problem već tu, čitajte dalje. Otprilike u ovim godinama treba uskočiti u taj vlak (ako već niste) i pokupiti sve dobre navike u pogledu njege. Jedan od rituala: dobra piling maska ili DETOX maska za lice. U čemu je razlika? Piling maska sa svojim aktivnim voćnim kiselinama, nevenom i vitaminom C iz dunje pogoduje umornoj koži bez sjaja te je korisna za kožu sa začepljenim porama i aknama.

No.3: I dok spavate

Beauty sleep je sasvim u redu. Nije mit! Ali…

Prije odlaska u krevet zahvalite sebi i svojem licu na još jednom cool danu. Blaga kupka pjenom za pranje lica pomoći će vam da lakše zaspite i uplovite u carstvo snova. Kad već spominjem snove… budite sigurni da u njih uplovljavate na čistim jastučnicama i plahtama! Znate kako govore u reklami: ‘Vaša će Vam koža biti zahvalna…’ Živa istina.

No.4: Ruke, ručice

Budilica zazvoni. Jednom rukom zaustavljamo zvon, a drugom već prebiremo po tabletu ili pametnom telefonu. I sve to prije nego što protrljamo oči. Dok vrije voda za kavu odgovaramo na mail. Ovo je zapravo upozorenje da su vaši dlanovi plodna tla za razmnožavanje bakterija koje doprinose kožnim upalama (netko spominje akne?!?).

No.5: Nova frizura

Dva su načina kojima kosa može dovesti do problema: proizvodi za njegu kose i kontakt kose i kože. Ako vidite da problem s aknama i dalje postoji razmislite o organskim i prirodnim preparatima za njegu kose. I pratite pozitivne promjene. Radi li se o crvenilu na području gdje kosa dodiruje lice, poput šiški ili vrška vaše bob frizure – samo skrećem pozornost da je možda vrijeme za promjene. Uz učinkovitu njegu nudimo 100% podršku i rame za plakanje.

Nadam se da sam barem dijelom otkrila odgovor na pitanje ‘Kako spriječiti akne na licu u tridesetima’, sigurna sam da ste neke stvari već znali i dobro je podsjetiti se. Budite mi WOW!

Imate savjet? Podijelite ga s nama u komentarima. Hvala!


NAPOMENA: Ovaj sadržaj donosimo u suradnji s ekipom webtrgovine WOW Junkie, prema izboru korisnika i stručnog ocjenjivačkog suda, najbolje beauty trgovine 2018. u Hrvatskoj.

CoolKlub

CoolKlub autori