Joga za narod, narode!

Šest savršenih savjeta za Wellnes2Go

Lijepo je pričati o sušenim rajčicama, dobrobiti vježbanja joge svaki dan, no kako sve to inkorporirati u svakodnevni život?

Ponekad mi se čini da je lako govoriti o zdravom životu, joga praksi i wellnesu kada se ima dovoljno vremena za svakodnevno vježbanje asana, tehnika disanja, priprema sirove vegetarijanske hrane ili sjediti u dugim meditacijama. Znate ono, bez uplitanja svakodnevnih obaveza poput prekovremenog rada, brige o obitelji te kućanskih poslova (slobodno nadodajte po želji). Vjerujem da se mnogo ljudi nosi s istim problemom.

Lijepo je pričati o sušenim rajčicama, dobrobiti svakodnevnim vježbanjima joge, no kako sve to inkorporirati u svakodnevni život? Često mi klijenti priznaju kako se ni uz najbolju volju ne stignu posvetiti sebi, a kamoli još jogu ubaciti u raspored, te se vrte u začaranom krugu stresnog življenja. Evo, po meni, četiri cool savjeta za dobar wellness koje možete ubaciti u svoj dnevni raspored.

Meditacija u hodu

Ako nemate vremena da sjedite 30 minuta u miru, fokusirajući se na disanje, pokušajte u jutarnjoj šetnji prema poslu. Dapače, s potpunom svjesnošću u svakom koraku, imate priliku da vratite misli u sadašnji trenutak te razvijete pomnost i koncentraciju, sto svakako nije na odmet za veću učinkovitost na poslu.

Čitajte /pratite motivirajuće sadržaje

U današnje vrijeme teško da se bilo tko lako othrva od konstantnog priljeva negativnih vijesti, komentara na društvenim mrežama i slično.  Stoga,  filtrirajte negativan sadržaj te ga zamijenite nekom motivirajućem knjigom, podcastom, glazbom, ili  bilo kojim sadržajem koji će vas potaknut na samorazvoj i razvijanje unutarnjeg mira.

Razvijajte Yogi Mindset

Nevezanost, zahvalnost i empatija, su neke od glavnih karakteristika jogijskog načina razmišljanja koje mogu itekako poslužiti da se nosimo sa svakodnevnim izazovima. Priznajem da ponekad nije nimalo lako biti indiferentan, zahvalan, ili empatičan prema situacijama / osobama  koje percipiramo kao „negativne“. No, upravo su izazovi najbolja škola za rad na sebi.

Aroma kupka

Nemate vremena ni novaca za skupe masaže, yoga povlačenjima na Karibima i seanse relaksacije? Napunite kadu toplom vodom, stavite par kapi eteričnog ulja i provedite u kadi barem 20 minuta ne razmišljajući ni o čemu. Ovo je idealna solucija i za one koji imaju problem nesanice!

Vezane teme:

Tko se boji yoge još? FAQ za početnike

Najčešće zablude o jogi i loše lekcije učitelja od kojih morate bježati!

More from Ivana Jelinčić - Atkinson
Hrvatica vodi razvoj resorta na Baliju
Na Baliju je 2013. otvoreno čak 200 novih resorta, poprilična konkurencija za...
Read More
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.