Search
Close this search box.
cool novi logo header
Šest savršenih savjeta za Wellnes2Go

Joga za narod, narode!

Lijepo je pričati o sušenim rajčicama, dobrobiti vježbanja joge svaki dan, no kako sve to inkorporirati u svakodnevni život?

Ponekad mi se čini da je lako govoriti o zdravom životu, joga praksi i wellnesu kada se ima dovoljno vremena za svakodnevno vježbanje asana, tehnika disanja, priprema sirove vegetarijanske hrane ili sjediti u dugim meditacijama. Znate ono, bez uplitanja svakodnevnih obaveza poput prekovremenog rada, brige o obitelji te kućanskih poslova (slobodno nadodajte po želji). Vjerujem da se mnogo ljudi nosi s istim problemom.

Lijepo je pričati o sušenim rajčicama, dobrobiti svakodnevnim vježbanjima joge, no kako sve to inkorporirati u svakodnevni život? Često mi klijenti priznaju kako se ni uz najbolju volju ne stignu posvetiti sebi, a kamoli još jogu ubaciti u raspored, te se vrte u začaranom krugu stresnog življenja. Evo, po meni, četiri cool savjeta za dobar wellness koje možete ubaciti u svoj dnevni raspored.

Meditacija u hodu

Ako nemate vremena da sjedite 30 minuta u miru, fokusirajući se na disanje, pokušajte u jutarnjoj šetnji prema poslu. Dapače, s potpunom svjesnošću u svakom koraku, imate priliku da vratite misli u sadašnji trenutak te razvijete pomnost i koncentraciju, sto svakako nije na odmet za veću učinkovitost na poslu.

Čitajte /pratite motivirajuće sadržaje

U današnje vrijeme teško da se bilo tko lako othrva od konstantnog priljeva negativnih vijesti, komentara na društvenim mrežama i slično.  Stoga,  filtrirajte negativan sadržaj te ga zamijenite nekom motivirajućem knjigom, podcastom, glazbom, ili  bilo kojim sadržajem koji će vas potaknut na samorazvoj i razvijanje unutarnjeg mira.

Razvijajte Yogi Mindset

Nevezanost, zahvalnost i empatija, su neke od glavnih karakteristika jogijskog načina razmišljanja koje mogu itekako poslužiti da se nosimo sa svakodnevnim izazovima. Priznajem da ponekad nije nimalo lako biti indiferentan, zahvalan, ili empatičan prema situacijama / osobama  koje percipiramo kao „negativne“. No, upravo su izazovi najbolja škola za rad na sebi.

Aroma kupka

Nemate vremena ni novaca za skupe masaže, yoga povlačenjima na Karibima i seanse relaksacije? Napunite kadu toplom vodom, stavite par kapi eteričnog ulja i provedite u kadi barem 20 minuta ne razmišljajući ni o čemu. Ovo je idealna solucija i za one koji imaju problem nesanice!

Vezane teme:

Tko se boji yoge još? FAQ za početnike

Najčešće zablude o jogi i loše lekcije učitelja od kojih morate bježati!

Ivana Jelinčić - Atkinson

Ivana Jelinčić - Atkinson je diplomirala ekonomiju i turistički menadžment u Čileu. Predavačica je španjolskog i engleskog jezika te je certificirana učiteljica joge i meditacije i voditeljica Progresivnih Sistemskih Konstelacija. Posljednje u nizu edukacija završila je u renomiranoj školi za jogu – Centered Yoga Thailand kod učitelja Paula Dallaghana. Za terapiju Obiteljskih Konstelacija se usavršavala u centru Icalma u Santiagu, te se za Progresivne Sistemske konstelacije kontinuirano educira u španjolskom Institutu Luz Rodriguez. Ivana je provela pet godina na Tajlandu gdje je radila na Samahita Yoga Institutu kao direktorica Wellnessa i yoga učiteljica, zatim na Baliju kao direktorica poslovnog razvoja i programa luksuznog Svarga Loka Resorta te u Kini (Peking) kao senior yoga učiteljica i savjetnica za razvoj wellnessa te predavačica engleskog jezika u Walt Disney školi. Prije nekoliko godina Ivana se vratila u Čile gdje je prvo radila kao stalna predavačica engleskog jezika na renomiranom sveučilištu Universidad de Concepción, a trajnim preseljenjem u glavni grad Santiago, otvara svoj centar za jogu, Progresivne Konstelacije i wellness Suvita Yoga & Bienestar.