Mañana, mañana… Malaga!

final malaga

48sati MALAGA: Nakon muzeja Pabla Picassa skrenite na neki trg i hladite se sangrijom ili naručite claru con limón (pivo s limunom). Ne žuri vam se, jer ovdje dan traje do 22 sata!


Da, Pablo Picasso rodio se u Málagi i njezini stanovnici se jako ponose tom činjenicom, gotovo jednako kao i Antoniom Banderasom, još jednim od njezinih počasnih stanovnika. Iako je don Pablo tamo proveo samo desetak godina života, dovoljno je samo malo prošetati gradom i odmah shvatite da je ovaj umjetnik prisutan u svakom njegovom kutku.

Picassova rodna kuća, [lightbox link=”https://coolklub.com/wp-content/uploads/2013/09/picasov-muzej.jpg#”]muzej Picasso[/lightbox], škola stranih jezika s njegovim imenom, park s njegovom [lightbox link=”https://coolklub.com/wp-content/uploads/2013/09/malaga_picasso_statue.jpg#”]skulpturom[/lightbox] na kojoj neodoljivo podjeća na Bruca Willisa, a ponekad se čak i ulični prodavači badema, maslina i ostalih lokalnih proizvoda posluže njegovim imenom kako bi privukli više kupaca tvrdeći da probaju bademe koje je i Picasso volio jesti.

No, Málaga nije samo Picasso, ovaj grad može ponuditi puno više, a dovoljan pokazatelj za to je i veliki porast broja turista u posljednjih nekoliko godina. Bilo da se na odmoru volite danju izležavati na plaži, a noću tulumariti, ili ste više za obilazak kulturnih sadržaja kojih ovaj grad ima napretek, ili pak preferirate gurmanski doživljaj grada u kojem boravite, Málaga je idealno mjesto za vas.

Vrućina koja je prisutna tijekom cijelog dana, lako se može ublažiti sangrijom ili pak uz jednu cañu (pivo) ili claru con limón (pivo s limunom). Budući da dan traje do otprilike 22h, može se stvarno dugo i puno uživati u ovim popularnim španjolskim pićima.

Kako sunce polako zalazi, tako se ulice sve više pune ljudima koji izlaze na večeru i uživaju u odličnim vinima i specijalitetima ovog područja (fritura malagueña, ajoblanco, migas…) ili izlaze na tapase i nastavljaju svoj izlazak do kasno u noć, ili možda bolje rečeno, do ranog jutra.

[slider crop=”yes” slide1=”https://coolklub.com/wp-content/uploads/2013/09/malaga6.jpg” slide2=”https://coolklub.com/wp-content/uploads/2013/09/Malaga-2.jpg” slide3=”https://coolklub.com/wp-content/uploads/2013/09/malaga3.jpg”][/slider]

Málaga bi se svakako trabala naći na listi odredišta svakog putnika, jer može pružiti potpuni doživljaj prave moderne Španjolske.

Grad je praktički potpuno morao biti obnovljen nakon španjolskog građanskog rata i upravo zbog toga je savršen spoj modernog i tradicionalnog, urbane arhitekture i starih običaja, suvremenog načina života i andaluzijskog glavnog gesla: Mañana, mañana (u smislu: sutra ćemo, ima vremena).

Autorica je Kristina Šuštić, profesorica španjolskog jezika

.

[divider]Ovaj tekst nastao je u suradnji sa školom stranih jezika ‘Smart’ [/divider]

Smart škola stranih jezika

 

Smart škola stranih jezika posluje od 2006. godine, a dio je Smart grupe zadužen za poduku stranih jezika za sve uzraste: općeg i poslovnog tečaja stranog jezika, pripreme za međunarodno priznate certifikate, hrvatski za strance, pripreme za maturu i poduku te jezično savjetovanje.

 

Written By
More from Smart&Cool
Karneval u Veneciji: Made in Italy, no in China!
I kad vam konobar naplati 11 kuna za ne baš neku uslugu,...
Read More
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.