Search
Close this search box.
cool novi logo header
MUSKI SAToVI GDJE KUPITI ECIPELE

Muški satovi: Koji nositi da izgledate elegantno? Vodič kroz najzanimljivije modele

Cool satovi za koje nije potreban kredit, a uveseljavat će vas dugo, dugo. Vjerujte!

Taman smo uplovili u drugi mjesec godine, onaj tmurni siječanj ostavili iza sebe i ako se dosad niste počastili možda je pravo vrijeme za novi sat na ruci! Nova godina novi sat! Disclaimer: Ako ste u rangu većine mojih prijatelja koji na upit o satu odgovaraju otprilike ovako: ‘Što će ti sat kad imaš mobitel’, slobodno preskočite ovaj post. Ali reći ću vam da griješite jer vrijeme satova (kvarcnih, mehaničkih, automatskih) nikada nije prošlo. Dokaz? Pogledajte pandemiju. Svijet je stao. Ali muški i ženski satovi nisu. Tik-tak, tik-tak!

Cijene luduju, a tržište se ljulja u ritmu klatna. Pokušajte kupiti Rolex Submariner Date – veliki LoL! Omega? Isto tako. Sva je prilika da će vas prije udariti grom nego da ćete za života dobiti priliku za kupovinu Tiffany-Blue Patek Philippe Nautilusa #samokazem

No, spustimo se mi na zemlju. Rolex, Omega i Patek ovdje su zbog kurioziteta. Prave stvari i nedoumice na svakodnevnoj bazi dešavaju se upravo sada. Ako još niste sigurni reći ću da je ručni sat, globalno gledano, jedan od rijetkih komada nakita koji prihvaća većina muškaraca (čak je i vjenčani prsten iza!). Stoga ako vas zanima kakav sat kupiti već danas (zato i čitate ovaj post) ovo je uži izbor elegantnih satova. Krenimo redom.

Muški satovi za svečane prigode?

Da riješimo nedoumicu. Što je elegantan muški sat? Jedni će pomisliti na dress watch – tanašni, vrlo diskretni mehanizam koji će nositi na svečano odijelo. I bit će u pravu. Drugi će pokazati na kronograf koji također mogu nositi u svakoj prilici. I, opet, bit će u pravu.

Ono što se nama čini važnim jest to da posebno obratite pozornost na obujam zapešća i promjer sata. Da ne duljim, cool odabir za OK novac su ova četiri modela.  Longines Spirit Titanium, BOSS Circuit 1570079 Black i Calvin Klein. BOSS i CK izdvajam jer se modeli čine kao da su ispali iz vremenske kapsule 50 i 60-ih što godi mom trenutnom vintage interesu. Timex mi je upravo sjajan zbog svoje jednostavnosti i neuništivosti. Longines? Ni jedna lista satova iz respekta ne bi smjela biti bez barem jednog Longinesa. Točka.

Elegantan sat koji je ‘Cool AF’?

Da ne ispadne sad da sam ispuzao ispod kamena ali na brojnim forumima pronaći ćete i ovo. Naime, da su hokejski pakovi (kako od milja zovemo Casio G-Shock modele) sasvim OK i totalno elegantiš. Jesu li? Nemam pojma ali čitam i pratim GQ. Ako njihova ekipa smatra da je CasioOak GA 2100 pokidao internet, tko sam ja da propitkujem njhiovo mišljenje. BTW sat je cool i imam ga u svojoj zbirci.

Cijelo vrijeme vam tvrdim da je stvar osobnog odabira. I dok će na nekome u odijelu CasioOak (otprilike 100$) izgledati sjajno drugi će se pokriti ušima. Razumijete? Naime, muški sat u idealnom slučaju treba odgovarati prilici i jedina distanca koju smatram ispravnom jest ona vezana za tzv. tool watch.

Muški satovi gdje kupiti ecipele

Pa tool watch je muški sat, ili?

Ne. Tool watch nose i žene. Drugo, tool watch je onaj sat koji nikad ne dosadi i možete ga gledati cijelo vrijeme i nositi ga u svim prilikama jer on to može. Sat – alat. Treće, skidate ga onda kada vam malo dosadi ili kada se od vas očekuje da zablistate. Tu je, po meni, razlika između elegantnog muškog sata i klasičnog odnosno tool sata za svaki dan. Tool watch može biti i gorespomenuti Casioak, ali taj isti Casiooak ne može istovremeno biti i elegantni muški sat. Razumijete?

 

Elegantni muški sat jest onaj koji se vadi za posebne prilike. Ne nužno za odijelo. Već onda kada se vi osjećate posebno. Kada dan započne tako dobro da već znate da ćete ga izvući iz ladice pa već sama pomisao na taj IT elegantni sat izmami osmijeh na lice. To je onda to. Nije bitna marka niti novac koji izdvojite. Bitno je da ste vi sretni. I da: prvo odaberete remen i uparite ga sa sjajnim cipelama Timberland i na kraju dodajte sat.

P.S. I još jedno pitanje koje vam se možda nameće samo od sebe. Koji je najbolji muški sat, pitate? Nema veze sa markom ni sa cijenom. Upamtite: Najbolji muški sat je onaj kojeg upravo nosite na ruci.

Hvala na čitanju, nadam se da smo dali jasne upute. Ostavite komentar!

Claudio Kramaric

Savjetnik za #svedigtialno za male i velike tvrtke. Specijalist za e-trgovinu, internet marketing i sadržaj. Predavač na Algebri. Poduzetnik. Osnivač CoolKluba i direktor tvrtke CoolMedia d.o.o. Obožava pisanje i trčanje. Pratite me na>>>