Novi Dumb ways to die ili video posvećen ubojicama kreativnosti

ubojice kreativnosti
ubojice kreativnosti

Ako radite u agenciji (ili ma bilo kojoj tvrtki) sigurno imate barem jednog ubojicu kreative uvijek spremnog da u svakom trenutku radije klikne copy paste

Kako nastaju reklame? Svaki oglas iza sebe ima priču koja u velikom broju slučajeva od početne ideje mijenja svoj oblik, poruku, a ponekad i svrhu. U tom procesu gubi se mnogo radnih sati poveće grupe ljudi i troši nevjerojatno mnogo kreativne energije a bi krajnji rezultat ponekad djelovao kao da u njemu kreativa nikada nije ni sudjelovala.

I stoga, pravo je čudo da ovo još nitko nije napravio: Super viralni ‘Dumb ways to die’ video za sigurnost željeznice dosad obrađen na razne načine sada je osvanuo kao svojevrsni story board koji opisuje kako u umiru (nestaju) dobre ideje.

Ako malo popratite riječi pa onda i sliku bit će vam jasno o čemu pričamo. Neki prijevodi možda će vas zbuniti ali znat ćete o čemu je riječ, naime, rješenje predlaže brazilska agencija Young Rubicam Brazil i dio poruka ostao je ‘izgubljen u prijevodu’.

Iz vlastitog iskustva i kolikogod karikaturalan bio, ovo je zapravo vrlo točan prikaz situacije – kako ideje umiru pa se nameće zaključak da neki klijenti zahvaljujući lošim accountima nikada ne saznaju za ideje koje su kreativci za njih osmislili. Uživajte:

Nadopuna 9. 7. 2014.: Na žalost video je uklonjen s ove adrese:  http://www.youtube.com/watch?v=ZkydRlD55Sk

More from CoolKlub

Strah od stomatologa? Evo načina kako pobijediti fobiju!

Strah od zubara/stomatologa učestala je pojava, ali je dobra vijest da se...
Saznaj više

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.