COOL: Mladi u Brazilu uče engleski u chatu sa starijim Amerikancima

Ucenje stranih jezika
Ucenje stranih jezika

Što kada bi svaki dan mogli usavršavati strani jezik i to tako da vrijeme u učenju zapravo provedete u ugodnom razgovoru o svemu i svačemu?

Ideju u kojoj bi mogli učiti strani jezik ‘u živo’ samo kada bi imali s kime razgovarati uopće nije nova, ali je novost da ju je netko realizirao. Na kakav način!

Ideja je spojila mlade polaznike jedne škole stranih jezika u Brazilu i umirovljenike u domu u SAD. Škola je pokrenula projekt “Speaking Exchange”, a kako se vidi u videu, mladi  i stariji snalaze se fenomenalno. Spojeni su preko web kamere i polaznici doslovce upijaju jezik poput spužve.  S druge strane, starijima je drago da imaju s nekime popričati.

Na ovaj način, ne samo da se uči jezik nego se stvaraju i čvrste veze među sugovornicima – kulturne i emocionalne. Sve se odvija na jednoj puno višoj razini koje je teško ma i nemoguće dobiti u klasičnoj osnovnoj školi ili sličino.

ZANIMAT ĆE VAS: DUOLINGO -najlakši put za učenje stranog jezika iz kreveta

 

No, da ne bi krivo shvatili, profesori nisu izgubili utjecaj niti posao. Njihova uloga i dalje je jednako važna. Oni preslušavaju i pregledavaju sekvence videa i na temelju toga evaluiraju učenike. Za sada, riječ je o pilot projektu. Kakvi su rezultati? Pogledajte i zaključite sami! Ovo bi se moglo nazvati Win-Win situation…

 

More from Claudio Kramaric

Aplikacija GoWemy ili kako do brže odluke što odjenuti

Koliko je uspješan vaš styling reći će vam aplikacija GoWemy! Trebate...
Saznaj više

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *