HEJ! Znate li što znače Flundra, Kullen, Klippan?

Ikea i imena i smijsni nazivi proizvoda Flundra Klippan Kulen
Ikea i imena i smijsni nazivi proizvoda Flundra Klippan Kulen

Stavit ću posuđe u flundru i pospremiti ga u kulen pa ću imati vremena za odmor na klipanu. Ili tako nekako…

Volimo Ikeu i njeno ‘HEJ!’ na ulazu. Ako ste ljubitelji Ikea namještaja, onda su vam možda zapeli za oko i simpatični nazivi koji nam svako malo nabace smiješak na lice – Klippan, Kulen…. Ta ideja potekla je od samog osnivača Ikee, Ingvara Kamprada, koji je imao disleksiju pa je odlučio proizvode nazivati imenima mjesta, ljudi i ostalih poznatih stvari kako bi se lakše snalazio.

Svar se malo promijenila kada je Ikea postala internacionalni brand pa se ponekad dogodi da vas naziv proizvoda nasmije:

[lightbox link=”http://coolklub.com/wp-content/uploads/2015/01/klippan.jpg#”]KLIPPAN[/lightbox] je malo mjesto na jugu Švedske, a ako bismo doslovce preveli ovaj naziv dobili bismo ‘stijenu’ što je cool naziv za sofu.

[lightbox link=”http://coolklub.com/wp-content/uploads/2015/01/flundra.jpg#”]FLUNDRA[/lightbox] – je ocjeđivač posuđa koji je nedavno na društvenim mrežama u Hrvatskoj postao viralni hit – zbog imena, naravno.

[lightbox link=”http://coolklub.com/wp-content/uploads/2015/01/fejka.jpg#”]FEJKA[/lightbox] je umjetna biljka ali je i izvedenica, kao, sweedlish (fake) koje glumi nekoga ili nešto. Totalno fejk!

[lightbox link=”http://coolklub.com/wp-content/uploads/2015/01/fejka.jpg#”]KRAMA[/lightbox] – ručnik za lice, a znači zagrliti nekoga ili nešto.

[lightbox link=”http://coolklub.com/wp-content/uploads/2015/01/kullen.jpg#”]KULLEN[/lightbox] – komoda s ladicama, a Kullen je zapravo brdo s pitoresknim svjetionikom na na jugu Švedske.

Vezana tema:

Jeste dobili ‘THE katalog’? Znate li priču o IKEI i malom autu?

More from CoolKlub

U Kini ‘isprintali’ 10 kuća u 24sata! Želite jednu?

3D je tehnologija budućnosti, čvrsto vjeruju u kineskoj kompaniji koja će uskoro...
Saznaj više

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.