Search
Close this search box.
cool novi logo header
Spasavanje kita

Obitelj nožićem spasila kita, pogledajte kako im je zahvalio! (VIDEO)

Pogledajte ovaj cool video spašavanja i trenutke zahvale prekrasne životinje!

OK, nadamo se samo da nakon naslova niste pomislili da smo odjednom postali ‘Kada su oslobodili kita ono što sam vidio pamtit ću cijeli život…’ tip stranice jer, damn, nismo (iako jako volimo kada nas čitate). Ali ovaj video spašavanja koji smo uhvatili uistinu se ne može opisati riječima i morate to pogledati.

Ukratko, ploveći u svom čamcu u Klifornijskom zaljevu (datum je iz 2011. godine), obitelj na odmoru u moru je primjetila grbavog kita kojemu su peraje bile zapletene u najlonsku ribarsku mrežu. Kit je zapleten bespomoćno plutao na površini bez mogućnosti da zaroni. Muškarci s broda nekako su, i uz vlastiti strah, nakon više od sata uspjeli, metar po metar, rasjeći najlon i osloboditi peraje kita.

E, ono što se dogodilo nakon toga, takav čin zahvale nikada nismo vidjeli. Ne treba vam prevoditelj, a priča je samo dokaz koliko trebamo cijeniti sve oko sebe, prirodu i životinje pogotovo.

Inače grbavi kit je vrsta koja pripada u porodicu brazdenih kitova. Poznati su po svojim pjesmama i po neobično dugim prsnim perajama. Rašireni su u gotovo svim morima svijeta. Gledajte:

CoolKlub

CoolKlub autori