Ovo je najbolji post o Hrvatskoj ikad. Jeste li čitali ’25 razloga zašto ne posjetiti Hrvatsku?’

25 razloga zašto ne posjetiti hrvatsku
25 razloga zašto ne posjetiti hrvatsku

Da, možda će pomalo blesavo zvučati podatak ali mi ćemo sada objaviti link na tekst na drugoj stranici (što se, kao, na netu ne radi) jer za to postoji izrazito dobar razlog. Naime, ovo je najbolji turistički tekst – navlakuša o Hrvatskoj koji sam pročitao u posljednjih pet godina (možda i više) i iako mi se milijuni stvari motaju po glavi žao mi je da se nismo domislili sličnog.

Zabroavite na sve ratove oko novog slogana, dajte kreativcu malo vremena ili trenutak samoće i nastat će post od 25 rečenica, jednako toliko fotografija, fora naslovom (koji će mnoge od nas jednostavno natjerati na klik) i, po svojoj prilici, imate viralni hit koji će srušiti stranicu.

Dakle, puni naslov teksta s linkom je: 25 razloga zašto nikada ne bi trebali posjetiti Hrvatsku! i objavljen je na stranici Privatni Smještaj Hrvatska (ili PSH Hrvatska)..

’25 razloga zašto nikad…’ je izrazito kratak, vrlo mudar, kvalitetno opremljen post s 25 fotki od kojih je svaka, sama po sebi tzv. ‘click bait’. Sve što treba izrečeno je u samo jednoj jednostavnoj rečenici na koju se referira fotografija. Po takvom postu klikao bih do besvjesti. Svaka čast autoru na ideji.

Od čak 25 razloga zašto ne posjetiti Hrvatsku mi smo odabrali njih pet i još se smijemo. Slike i potpise prenosimo (to je samo fina riječ za maznut sadržaj sa stranice PAC i ekipa nadam se da se ne ljutite):

The Spanish word “manana” comes from the Croatian “pomalo” (Španjolska riječ “manana” (hrv. sutra) dolazi od hrvatske “pomalo”)

manana

The pace of life in Spain may be world famous, but life in Dalmatia could challenge it.

The wine is unpronounceable (Vino je neizgovorljivo)

vina

With 130 indigenous grape varieties, including the original Zinfandel, getting to know the wines is a challenge. How do you pronounce Grk?

Their fish have to swim three times (Njihove ribe moraju plivati tri puta)

riba

 

First in the sea, then in olive oil during cooking, then in wine as part of the meal. Quality and fresh, caught, prepared and enjoyed in Croatia.

All their towns are made of stone (Svi njihovi gradovi su od kamena)

gradovi od kamena

 

If you are looking for beachfront modern skyscrapers, you are in the wrong place. The coast is littered with picturesque walled stone towns.

 

Their music has no instruments (Njihova glazba nema instrumente)

klape

 

Dalmatia’s a capella sing is spectacular, and a UNESCO intangible world heritage.

Coffee takes an hour (Kava traje sat vremena)

kava

There is no such thing as a quick coffee.

Autor posta na stranici PSH je Paul Bradbury.

Vezane teme:

10 najvećih hrvatskih tragedija (GALERIJA)

Pogledajte kako je Hrvatska pošta za Božić iznenadila svoje korisnike (VIDEO)

 

 

More from Claudio Kramaric
Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.