Pozitivni životni naboj (The Charge )

POZITIVNI ZIVOTNI NABOJ
POZITIVNI ZIVOTNI NABOJ

Upoznajte Jurišnike – one koji žive životom punim naboja i koji svijet vide drugačije. Možete li postati ‘Jurišnik’? Možete – ako hoćete!

„Vrhunski vodič za život pun pozitivne energije u kaotičnom svijetu.“ Ovako, da sam prije tri godine držao u ruci knjigu sa ovakvim teaserom na koricama vjerojatno bih je vratio nazad na policu. (radi se o knjizi ‘Pozitivni životni naboj’, Brandona Burcharda. Bio sam skeptičan jer ‘vodič’, pa još i ‘životni’, na nešto malo više od 200 stranica – c’mon!

Danas, međutim mogu reći da me takve knjige zanimaju. Vodiči, savjeti, liste, najbolji primjeri, najgora praksa, sve me to zanima. Zašto? Zato jer u svakoj od tih knjiga, ali baš u svakoj, možete pronaći nešto što će vam proširiti vidike (namjerno nisam rekao otvoriti oči).  Naime što. Koliko god je svijet kaotičan toliko je većina nas usmjerena na istu praksu svakoga dana.

Čitamo iste portale, u tisku nas bombardiraju jednim te istim naslovima, gledamo iste programe, navučeni smo na iste serije, posao nam je isti (na sreću nemam taj problem). Iz godine u godinu problemi su isti: bez obzira od ‘loših’ udžbenika za osnovnoškolce do problema sa zapošljavanjem mladih. Hoću reći, rutine su nam jednake. I onda, kada živite u tom kaosu dobro je posegnuti za jednom ovakvom knjigom koja vas malo udari pa vi skrenete s puta. I ne samo ova. Ima takvih još. Ako zavirite u našu rubriku Cool knjige shvatit ćete o čemu govorim.

Što vam dakle mogu reći o knjizi Pozitivni životni naboj?

O čemu je?

Pojačati će vaše pozitivne misli i svratiti pozornost na mogućnost da se jednog dana pitate vrlo jednostavna pitanja koja nam ne padaju na pamet kada sve u životu klapa, to su:

Jesam li živio? Jesam li volio? Jesam li bio važan?

Brandon Burchard je savjetnik, govornik i instruktor za vrhunsku izvedbu. Knjiga je nastala na toj praksi i rezultat je živih primjera i razgovora s klijentima. Jedan od njih je rekao:

„Brandon Burchard dokazuje da možemo iskoristiti svoje emocionalne nagone kako bismo se osjećali žiovlje te da nam naš unutarnji naboj pomaže suočavati se sa životnim izazovima radosno i hrabro“, Paolo Coelho

U osnovi Burchard nas usmjerava da razbudimo svoje unutarnje nagone, točnije njih deset koji nam omogućavaju da postanemo svjesniji i sretniji ljudi. To, priznat ćete, svima treba u današnjem kaosu. Upoznaje nas sa ‘Jurišnicima’, onima koji žive životom punim naboja i koji svijet vide drugačije. Možete li postati ‘Jurišnik’, možete – ako hoćete!

Sukladno tome tu su pet polaznih nagona: nadzora, sposobnosti, dosljednosti, brižnosti i povezanosti.

I pet nagona napredovanja: promjena, izazova, kreativnog izražavanja, davanja doprinosa i nagona svijesti.

Svako poglavlje ima primjer, vrlo ‘živ’ i lako se pronaći u njemu. Zatim tu je i njegova geneza ili ‘povijest bolesti’ sa prilično točno obrazloženim razlozima koji pojašnjavaju što se dogodilo i na kraju RJEŠENJE.

Za koga je?

Naravno, ako vam je ovo prva knjiga ovog tipa koju čitate bit će potrebno malo vremena da pohvatate konce kako ove knjige funkcioniraju. Ali brzo će vam postati jasno što trebate činiti.

Također, i kroz ovu se knjigu proteže meni najdraža spoznaja koja kreće od neuroznanstvenika koji kažu da odrasli mozak i osobnost nisu nepromjenjivi, nego se nastavljaju razvijati i dozrijevati na temelju novih zamisli i iskustava.

Drugim riječima, ako ste ranije uživali i(li) radili jedno i to vam je sada dosadno ili se time više ne želite baviti, uvijek možete pronaći novu strast kojoj ćete se posvetiti jednakim žarom.  

Naime, ako uspijete razbuditi samo jedan unutarnji nagon, ako vam samo jedna rečenica u ovoj knjizi pomogne da počnete raspetljavati svoje Gordijske čvorove i dileme u životu, kako privatne tako i poslovne, a to uspijeva i radi pa vi iskočite iz dnevnog kaosa i hodate samouvjereno i osjećate se živima, onda je postigla cilj.

CoolKlub vam svakako preporuča ovu knjigu!

More from Claudio Kramaric
Znate li što je Taskworld? Nova aplikacija za uštedu vremena na projektu na kojem radite
Još je bolje da nam se čini da osim vremena štedi živce,...
Read More
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.