Search
Close this search box.
cool novi logo header
ZABLISTAJTE

Put ka sreći u pet jednostavnih koraka (i jedan prirodni sok)

Ovako to izgleda ako ne činite ništa: Smatrate da se okolnosti moraju promijeniti izvana kako bi mogli početi ‘zračiti’. Stvar je u tome da jednostavno morate odlučiti biti sretni i zahvalni na svemu što imate

Vjerujem da će se mnogi sjetiti nekog prekrasnog događaja poput rođenja djeteta, prvog izlaska s voljenom osobom, proslave s prijateljima te posjete neke svete ili egzotične destinacije zbog kojeg vas je obuzeo neopisiv osjećaj sreće.

No, s obzirom da nas većina vodi svakodnevnu borbu za preživljavanjem te nikako da se posvetimo sebi i da se istintski osluškujemo, lako je potonuti u osjećaj malodušnosti a pogotovo ako proživljavamo emocionalne, financijske ili zdravstvene probleme.

I tako živimo u raskoraku između prošlosti kad smo se osjećali poletno i lepršavo te budućnosti u kojoj projiciramo bolje dane. Čekamo nešto ili nekog, koji će biti razlog naše sreće. Pa tako umjesto da u sadašnjem trenutku osjetimo potpuno blaženstvo, osjećamo se prazno, usamljeno i bez onog životnog sjaja u očima smatrajući da se okolnosti moraju promijeniti izvana kako bi mogli ‘zračiti’.

Stvar je u tome da bi nam se dogodila sreća moramo odlučiti biti sretni i zahvalni na svemu što imamo pa makar i na „životnim udarcima“.

Jednako tako, ukoliko nam je organizam zatrovan toksinima kao posljedice loše prehrane ili negativnih misli,  nemoguće je istinski doći do samog sebe te spoznati da nam zapravo i nije tako loše. Stoga, holističkim pristupom i radom na sebi ne samo da možemo zablistati odmah i sada već možemo utjecati i na druge ljude zračeći pozitivnom energijom, vitalnošću i spokojem.

Kako doći do stanja totalnog blaženstva i pogoditi put ka sreći?

1. Otklonite sve toksične elemente iz vašeg života – pušenje, prekomjereno kozumiranje alkohola te genetički modificirana hrana svakako su prvi na listi. Izbjegavajte razgovore koji pretendiraju svađama, kritikima ili pukim ogovoranjima. Jedite svježu i organsku hranu, pijte što više svježe iscjeđenih sokova od povrća i voća te vode s limunom.   

Za  besprijekornu kosu i kožu probajte i [lightbox link=”https://coolklub.com/wp-content/uploads/2014/06/Total-Bliss-Sok.jpg#”]Total Bliss Sok[/lightbox] –  stavite u sokovnik sve sastojke: 

             1 jabuka (narezana na kocke)

             1 cikla (oguljena i narezana)

             2 mrkve (oguljene)

             1 grejp (oguljen i narezan )

             1 komad đumbira (oguljen)

            Sok je najbolje popiti odmah i na prazan želudac kako bi  organizam apsorbirao sve enzime i vitamine iz namirnica.

2. Naučite pravilno disati – premda je disanje mehanizam koji nam dolazi automatizmom, mali broj ljudi zaista ima osvješćen dah i diše na ispravan način. Vrtoglavice, depresija, anksioznost I ostale psihosomatske pojave mogu se na efikasan način liječiti pranayamom (tehnikama disanja) te ih zamjeniti upravo osjećajem [lightbox link=”https://coolklub.com/wp-content/uploads/2014/06/pravilno-disanje.jpg#”]blaženog stanja uma[/lightbox], mentalne bistrine i osjećaja spokoja.

3. Podignite razinu vitalne energije – Indijci ju zovu ‘Prana’, a kinezi ‘Chi’, radi se o istoj vitalnoj energiji koja pokreće kako sve u našem okolišu tako i nas same. Prakse poput joge, tai chia, pranayame, tao kunga pa i nekih borilačkih poput kung fua stimulirat ce vašu vitalnu energiju od koje se možete početi osjećati poletno, energično i zdravo.

4. Razvijajte pomnost Biti duhovno osvješten ne znači gledati na život kroz ružičaste naočale već razvijati unutarnju snagu i postati promatrač unutarnjh osjećaja i misli. Umjesto da se osuđujemo kada se ne osjećamo dobro, nastojimo prihvatiti prirodan tok misli te sve životne uspone i padove. Uz meditavne tehnike poput mindfulness meditacije, vješto ćete moći razvijati taj visoki stupanj svjesnosti.

5. Širite bezuvjetnu ljubav Najbolji način da se rješite osječaja ljutnje ili frustracije te onog  poznatog osjećaja težine misleći da bi život trebao izgledati drugačije, da odmah posaljete sebi i svima oko vas bezuvjetnu ljubav.

.

[divider]O autorici: [/divider]

Ivana Jelinčić je diplomirala ekonomiju i turistički menadžment u Čileu. Predavačica je i prevoditeljica španjolskog i engleskog jezika te je certificirani senior yoga teacher. Ivana je direktorica poslovnog razvoja i programa luksuznog Svarga Loka Resorta na Baliju te je i senior yoga učiteljica. Posljednju u nizu edukacija završila je u renomiranoj školi za jogu – Centered Yoga kod učitelja Paula Dallaghana.

Ivana Jelinčić - Atkinson

Ivana Jelinčić - Atkinson je diplomirala ekonomiju i turistički menadžment u Čileu. Predavačica je španjolskog i engleskog jezika te je certificirana učiteljica joge i meditacije i voditeljica Progresivnih Sistemskih Konstelacija. Posljednje u nizu edukacija završila je u renomiranoj školi za jogu – Centered Yoga Thailand kod učitelja Paula Dallaghana. Za terapiju Obiteljskih Konstelacija se usavršavala u centru Icalma u Santiagu, te se za Progresivne Sistemske konstelacije kontinuirano educira u španjolskom Institutu Luz Rodriguez. Ivana je provela pet godina na Tajlandu gdje je radila na Samahita Yoga Institutu kao direktorica Wellnessa i yoga učiteljica, zatim na Baliju kao direktorica poslovnog razvoja i programa luksuznog Svarga Loka Resorta te u Kini (Peking) kao senior yoga učiteljica i savjetnica za razvoj wellnessa te predavačica engleskog jezika u Walt Disney školi. Prije nekoliko godina Ivana se vratila u Čile gdje je prvo radila kao stalna predavačica engleskog jezika na renomiranom sveučilištu Universidad de Concepción, a trajnim preseljenjem u glavni grad Santiago, otvara svoj centar za jogu, Progresivne Konstelacije i wellness Suvita Yoga & Bienestar.