Reklama za pivo Guinness koja vas je dirnula je – kopija?

Guiness reklama

Nema službene potvrde pa zato i upitnik u naslovu, pogledajte ‘dvojnika’ reklame i recite nam što mislite


Pratimo reklame, a one u pivskoj industriji pod posebnim su povećalom. Tako najnovija Guinnessova reklama o košarkaškoj utakmici (i prijateljstvu), objavljena prije nekoliko dana (točnije 3. rujna) nudi upečatljiv preokret. U kratkom je vremenu prikupila preko 60.000 gledanja i ponijela titulu najbolje reklame u industriji alkoholnih pića u posljednje vrijeme.

Razlog je tome taj što reklama vrlo vješto izbjegava kliše ‘mi smo muškarci, žene nam donose pivo dok gledamo utakmicu’ i udara tamo gdje najviše boli – u samo srce. No, da ne otkrivamo previše pogledajte sami:

https://www.youtube.com/watch?v=xwndLOKQTDs

Među komentarima na Youtube stranicama našao se i ovaj:

“Ova reklama je super. Odsada ću kupovati Guinness zbog nje”, kratko i jasno.

Ideal i san svakog marketingaša. Ideal i san svake osobe (tko ne bi htio takve prijatelje?!). No, ubrzo se internetom proširio link na jednu drugu, vrlo sličnu, reklamu s gotovo jednakim preokretom. Guinnessova reklama, naime,  jako sliči dolje prikazanoj za sladoled Mother Dairy Chillz.

http://www.youtube.com/watch?v=KHIngSfm_ck

Predstavnik  BBDO-a, marketinške agencije koja radi za Guinness i stoji iza reklame ‘Košarkaška priča’, pitanja novinara proslijedio je tvrtki Diageo, vlasnicima Guinnessa. Diageo, kako se navodi na stranicama još nije dao svoj komentar da li je riječ o kopiji.

More from Claudio Kramaric
Neuroplastičnost: Kako vježbati pamćenje
Iako možemo reći da mozak funkcionira prema principu ‘use it or lose...
Read More
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.