Search
Close this search box.
cool novi logo header
Zdrav san perfecta dreams

Slatki snovi: Kako uhvatiti što više sna u što manje vremena?

Prije sto godina, noću se u prosjeku spavalo do 9 sati, danas samo 6 sati. Evo što trebate da uhvatite idealnu količinu sna + pronašli smo najskuplji krevet u Zagrebu!


Na društvenim mrežama sve češće vidimo statuse poput ovih: ‘Da je dan barem malo duži’, ’24sata premalo je’, ‘Klonirao bih se da mogu koliko posla imam’… Jasno je da smo sve više i više zaposleni, a da je vremena sve manje i manje. Kada se stvari ovako poslože, skloni smo problem rješavati tako da odlazimo na počinak sve kasnije. To samo po sebi ne bi bilo loše kada bismo lako mogli nadoknaditi izgubljeni san a to, naravno, nije slučaj.

Prije stotinjak godina u prosjeku se spavalo od 8 do 9 sati noću, danas je taj prosjek malo više od 6 sati s tendencijom daljnjeg kraćenja. Rezultat te prakse je 70 milijuna ljudi (u SAD-u) koji pate od problema sa spavanjem. Loš san nepovoljno i štetno utječe na zdravlje, pojavu bolesti, neučinkovitost i smanjenje radne sposobnosti.

‘Spavanje je kazna. To je predugačak ukradeni dio kratkog života koji se ničim ne može nadoknaditi’, Naguib Mahfouz

Zbog svega toga na zapadu se sve više može čuti pojam ‘planiranje sna’ i odnosi se na upute kako što kvalitetnije spavati. Naime, ključ dobrog odmora je količina provedena u REM fazi koja je najintenzivnija u 4 satu sna. Tu fazu  kvari nepravilan položaj tijela tijekom spavanja jer san s puno okretanja lako je poremeti.

Savjet u ovom slučaju glasi: nabavite što bolji i kvalitetniji madrac. Što skuplji to bolji! Cijene onih kakve tražite kreću se od 3.500 do 15.000 kuna (ili i više). Puno ili malo – kako se uzme. Mi se kladimo da vam jednaka svota svake godine odlazi na automobil u kojem provodite neusporedivo manje vremena. Nismo slučajno usporedili madrac s automobilom jer su potrebe za oba velike ali dovede vas da se pitate: Što Vam je važnije, zdravlje ili automobil?

Sve ove tvrdnje provjerite u Perfectadreams flaghip trgovini u Zagrebu i zatražite gospodina Vinka. Garantiramo da ćete nam nakon samo 15 minuta razgovora biti zahvalni jer smo vas spasili.

[divider]!Ovo je najskuplji krevet u Zagrebu![/divider]

Jensen - najskuplji krevet u Zagrebu
Riječ je o krevetu koji je napravljen od norveškog bora i ima garanciju od 25 godina, a čiji madrac čini zaštićeni sistem džepičaste višeslojne opruge, tako da je iznimno udoban i osigurava odličan san. Na Jensen krevetu spava i norveška kraljevska obitelj, a prodaje se inače u londonskom Harrodsu po cijeni od 60.000 funti, dok njegova cijena u Zagrebu iznosi od 25.000 kuna. Jensen kreveti izrađuju se u Norveškoj već više od 60 godina, na tradicionalan način ali uz primjenu naprednih tehnologija. Krevet ima mogućnost masaže, te prilagodbe za gornji i donji dio tijela, odnosno podesiv je po visini i za uzglavlje i podnožje.

Claudio Kramaric

Savjetnik za #svedigtialno za male i velike tvrtke. Specijalist za e-trgovinu, internet marketing i sadržaj. Predavač na Algebri. Poduzetnik. Osnivač CoolKluba i direktor tvrtke CoolMedia d.o.o. Obožava pisanje i trčanje. Pratite me na>>>