Tajna paukove mreže: Trudom do uspjeha

trudite se
Trudite se

Da li Vam se ponekad čini da se trudite, a nikako do cilja? Ili sve traje mnogo duže nego ste planirali? Čitajte dalje…


Jeste li nekada promatrali pauka kako plete svoju mrežu? Kreću iz ničega. I pomalo šire svoje carstvo. Ukoliko pronađu neki tamni i teško dohvatljivi kutak gdje paučinu nitko i ne primjećuje, možda im uspije iz prve stvoriti sigurnost za cijeli život. No, većina ih se ipak nađe na mjestima koja su našim metlama vrlo dostupna i gdje će kad-tad morati krenuti iznova. #proljetnočišćenje

Dok čistimo i kidamo njihove mreže rijetko razmišljamo da uništavamo nečiji trud i rad. Dugotrajni posao jednog malog živog bića. Čini se da ih to ne smeta, oni jednostavno pletu ponovo. Ne odustaju! Trude se dalje. Vjerojatno im samo njihovo postojanje jednostavno ne dopušta da zastanu, da si postave pitanje koje se mnogi od nas pitaju: Ima li trud smisla?

Mnogo puta ste se sigurno, baš kao i ja, zapitali upravo to pitanje. Kad stvari ne idu glatko ili bolje reći kada ne idu upravo onako kako smo si zamišljali, ljudski je upitati se: Pa čemu sve to? Čemu sav taj trud? Što to meni treba? Rado bi odustali, pustili sve k vragu, pronašli neki izgovor zašto ne možemo nastaviti željenim putem.

I baš tada, možda treba manje razmišljati o smislenosti našeg truda i krenuti korak po korak. Baš kao pauk.

Vjerojatno su upravo one stvari oko kojih ste se najviše trudili u životu, upravo one koje najviše cijenite. Mnoge korake, na kraju krajeva, zaboravljamo putem. Ono što ne zaboravljamo je cilj koji smo ostvarili uz mnogo truda. No, razmislite, trebali bi svakako pamtiti i trud.

Trud koji vas je doveo do ostvarene želje može vas motivirati i potaknuti da učinite korak dalje i ostvarite slijedeći cilj. Trudite se i ništa nije nemoguće.

Danas sam u kutu svoje sobe brisala prašinu. Jedan od malih pauka koje u svojoj sobi  svjesno ostavljam da žive (praznovjerje – pauci donose sreću), u mrežu je uhvatio skakavca barem dvadeset puta većeg od njega samog.

ČITAJ JOŠ: Razmišljati pozitivno, pobijediti disleksiju i završiti na Wall Streetu…

Iako mu svojim čišćenjem vjerojatno remetim planove ipak je dočekao svoju priliku i trud mu se na kraju isplatio. Uhvatio je zvjerku mnogo veću od njega! I on sada, dok ovo pišem, plete novu mrežu, možda za neki novi uspjeh.

Ruku na srce, ni pauci niti ljudi, bez truda ne bi postigli ništa!

Hvala na dijeljenju i lajku :)

 

Tags from the story
, , ,
More from Barbara Strelar
Milijarderi: Činjenice o deset najbogatijih ljudi na svijetu
2013. godina za mnoge je bila godina nastavka krize i loših poslovnih...
Read More
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.