Testirajte se: Da li ste u 98% ‘ispravnih’ ili 2% ‘uvrnutih’?

Nismo baš od testova (još od škole) ali s vremena na vrijeme vrijedi pokušati. Pogotovo ako je fascinantan i nevjerojatan kao ovaj koji će vas ostaviti u čudu i probat ćete ponovo…

Ovo je vrlo jednostavan matematički test stoji u uvodu teksta kojeg smo pronašli na stranici Viralnova. Dakle, test koji će vas vjerojatno šokirati pa ćete provesti minutu ili dvije pitajući se kako je ovo moguće. Izgleda da je riječ o jednoj od onih cool stvari koje nitko ne može objasniti ali se događaju i fasciniraju nas. Nije nuklearna fizika i ne izgleda kao hokus-pokus. Baš zato nam je iznad glave ostavio veliki upitnik. Ne treba vam olovka niti računalo. Udahnite i pratite uputstva na fotografiji!

Tri, dva, jedan: Krenite!

matematicki test
Izvor: Viralnova.com

 

Da li ste u većini koja je pomislila na ‘crveni čekić’? Točnije njih 98 posto?

Nama je ispalo ‘plavi čekić’, što nas svrstava u onaj drugi (uvrnuti?!) skup ekipe koja je pomislila na nešto drugo. Opet, odakle ‘čekić’ i odakle ‘plavi’ ili ‘crveni’ – stvarno nam nije jasno. Isprobajte ovo u uredu s prijateljima ili članovima obitelji, jako je zabavno i cool!

Tags from the story
More from CoolKlub

Znate li što je drijen i zašto se kaže: Zdrav k’o dren?

Dren, drijenak, drenjul… pročitajte najbitnije zašto je dobro konzumirati ovo iznimno zdravo...
Saznaj više

Komentar

  • Ispala sam poluispravna i poluuvrnuta, kao i vi: crvena, gedora (možda su gedore pluralia tantum, kao vrata, hlače?)
    Javljam vam se zato da podebljam onaj upitnik koji vam se stvorio iznad glave: prva boja koja mi je pala na pamet, tj. koja mi se počela stvarati u daljini ispred očiju bila je plava, plava kao plavo nebo iznad mora, ali već idući trenutak neki debeli kist mi je u nekoliko odlučnih poteza obzor prefrbao u crveno, zato kazah: crvena.
    Alat mi se odmah stvorio u ruci, upao mi je u ruku koja je znala raditi s njim, ali nikako mu nisam mogla vidjeti oblik ni svrhu. Mijenjao je oblik, kao da su se izlistavali mogući oblici. a oko mene se napol stvorila meni nepoznata alatnica za popravak opreme za jahanje i vožnju zaprege, ali je ostala nedovršena, nije se zatvorila oko mene. Od mijenjajućih se alata u mojoj ruci prepoznala sam jedino bič, kratki jahaći bič zvan još i korbač, ali držala sam ga kao kočijaški (prema gore, kao čekić). Kako sam protiv takve upotrebe korbača bacila sam ga od sebe.
    Mijenjajući se oblik u mojoj ruci na kraju se skrutnuo u gedore. Evo, imam zamišljeni alat, samo… kako se zove?! Nastupila mi je potpuna blokada naziva za alate! Blokada tako potpuna da sam morala čekati preko sat vremena da se muž vrati i da ga pitam kako se zove alat za okretanje matica, npr alat s kojim skidamo kotač sa auta, i tek kad sam čula “ključ ili gedore” spala mi je ta blokada sa dijela mozga gdje su riječi – odjel naziva alata.
    Tako da je ovaj zadatak čudniji od početnog čudnog.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.