Search
Close this search box.
cool novi logo header

Bolovi zbog promjene tenisica? Apsolutno!

Samo jedno kratko zapažanje. Da li je moguće da promjena i prijelaz sa starih tenisica na nove pa nazad na stare može biti uzrokom bolova u koljenima i zglobovima kod pete?


Naime, zbog kiše u srijedu činilo mi se sasvim cool obući stare adidas tenisice koje i nisu toliko stare (nisam mjerio pretrčane kilometre u njima, ali recimo da imaju kilometražu). Dan poslije, taman pred novi krug, jedva sam napao prvi kilometar, kada sam se zagrijao bilo je ok ali na posljednjem, petom kilometru [lightbox link=”https://coolklub.com/wp-content/uploads/2013/08/PLAN-TRCANJA-POLUMARATONA1.jpg#”]trećeg tjedna trčanja[/lightbox] bolovi su ponovo počeli.

Odmah mi je palo na pamet da su tenisice u pitanju. Iako izgledaju OK unutrašnjost je nekako flah.

Nisam ‘lagan’ trkač imam 91 kilogram i dok trčim sigurno ne izgledam kao [lightbox link=”https://coolklub.com/wp-content/uploads/2013/08/Gazela.jpg#”]gazela[/lightbox] i čini se da sam stare tenisice istrošio do kraja (iako se to po njihovom izgledu ne bi moglo reći).  Obzirom da o svemu ovome učim u hodu (bolje reći: u trku) ni podaci koje nalazim na internetu o ovom problemu nisu mi od koristi. Lakše mi je kad vidim da se mnogi susreću s ovim problemom.

Naime, svaki puta se spominje drugačija kilometraža nakon koje je potrebno zamijeniti tenisice pa sam se odlučio slijediti najstariji mogući savjet od kada je svijeta i vijeka, a taj glasi:

Sušaj svoje tijelo!

… i kad ti tenisice predstavljaju problem radije trči bos, dodao bih. Dakle ne namjeravam više trčati u starim tenisicama, a sutra ću nadopuniti ovaj post s podacima da li su se bolovi nastavili ili su prestali. Čemu se iskreno nadam jer u subotu se, po prvi puta u životu, spremam pretrčati 10 kilometara.

Inače imam točno izmjerenu rutu za pet kilometara, ako je nekome od pomoći:  Medveščak (bivši Gjuro) – Mihaljevac semafor 2,5 km.

Inače, doručak sam uz dodatke: omega ulja i prilično pristupačan prirodni sok od Aronie Original (koji sam našao, a da je 100% prirodan) odlučio pojačati zobenom kašom u koju pomiješam žličicu pekmeza od spomenute superbobice. [lightbox link=”https://coolklub.com/wp-content/uploads/2013/08/aronija-makronova1.jpg#”]Pekmez je sjajan[/lightbox] jer ne sadrži šećere, a najjači je mogući antioksidans i nadopunjuje inače bezukusnu kašu. Same zobene pahuljice meni osobno najbolji su doručak jer me drže prilično dugo. I to je to.

Pripreme za Zagrebački polumaraton idu dalje.

Imate savjet za mene? Ako da, bio bih zahvalan. Hvala unaprijed!

Claudio Kramaric

Savjetnik za #svedigtialno za male i velike tvrtke. Specijalist za e-trgovinu, internet marketing i sadržaj. Predavač na Algebri. Poduzetnik. Osnivač CoolKluba i direktor tvrtke CoolMedia d.o.o. Obožava pisanje i trčanje. Pratite me na>>>