Bolovi zbog promjene tenisica? Apsolutno!

Samo jedno kratko zapažanje. Da li je moguće da promjena i prijelaz sa starih tenisica na nove pa nazad na stare može biti uzrokom bolova u koljenima i zglobovima kod pete?


Naime, zbog kiše u srijedu činilo mi se sasvim cool obući stare adidas tenisice koje i nisu toliko stare (nisam mjerio pretrčane kilometre u njima, ali recimo da imaju kilometražu). Dan poslije, taman pred novi krug, jedva sam napao prvi kilometar, kada sam se zagrijao bilo je ok ali na posljednjem, petom kilometru [lightbox link=”http://coolklub.com/wp-content/uploads/2013/08/PLAN-TRCANJA-POLUMARATONA1.jpg#”]trećeg tjedna trčanja[/lightbox] bolovi su ponovo počeli.

Odmah mi je palo na pamet da su tenisice u pitanju. Iako izgledaju OK unutrašnjost je nekako flah.

Nisam ‘lagan’ trkač imam 91 kilogram i dok trčim sigurno ne izgledam kao [lightbox link=”http://coolklub.com/wp-content/uploads/2013/08/Gazela.jpg#”]gazela[/lightbox] i čini se da sam stare tenisice istrošio do kraja (iako se to po njihovom izgledu ne bi moglo reći).  Obzirom da o svemu ovome učim u hodu (bolje reći: u trku) ni podaci koje nalazim na internetu o ovom problemu nisu mi od koristi. Lakše mi je kad vidim da se mnogi susreću s ovim problemom.

Naime, svaki puta se spominje drugačija kilometraža nakon koje je potrebno zamijeniti tenisice pa sam se odlučio slijediti najstariji mogući savjet od kada je svijeta i vijeka, a taj glasi:

Sušaj svoje tijelo!

… i kad ti tenisice predstavljaju problem radije trči bos, dodao bih. Dakle ne namjeravam više trčati u starim tenisicama, a sutra ću nadopuniti ovaj post s podacima da li su se bolovi nastavili ili su prestali. Čemu se iskreno nadam jer u subotu se, po prvi puta u životu, spremam pretrčati 10 kilometara.

Inače imam točno izmjerenu rutu za pet kilometara, ako je nekome od pomoći:  Medveščak (bivši Gjuro) – Mihaljevac semafor 2,5 km.

Inače, doručak sam uz dodatke: omega ulja i prilično pristupačan prirodni sok od Aronie Original (koji sam našao, a da je 100% prirodan) odlučio pojačati zobenom kašom u koju pomiješam žličicu pekmeza od spomenute superbobice. [lightbox link=”http://coolklub.com/wp-content/uploads/2013/08/aronija-makronova1.jpg#”]Pekmez je sjajan[/lightbox] jer ne sadrži šećere, a najjači je mogući antioksidans i nadopunjuje inače bezukusnu kašu. Same zobene pahuljice meni osobno najbolji su doručak jer me drže prilično dugo. I to je to.

Pripreme za Zagrebački polumaraton idu dalje.

Imate savjet za mene? Ako da, bio bih zahvalan. Hvala unaprijed!

More from Claudio Kramaric

Kako se dobro pripremiti za 2014.?

Jeste li spremni za Novu godinu 2014.? Iskoristite ove dane...
Saznaj više

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *