Search
Close this search box.
cool novi logo header
Maldivi

Kako sam nasjeo na ‘Putovanje na Maldive za dvije osobe za 4.999 kn’

Obožavam prvi travnja i obično se smijem drugima, a sad priznajem: nasjeo sam na ‘Maldive’, popušio foru te i dalje umirem od smijeha jer nisam sam, do podne nas je bilo preko 10.000…

Najlakše bi bilo krivicu prebaciti na moju dragu koja godinama zaziva Maldive (na kojima je bila i želi opet), tako da mi je slika ovih rajskih otočića pred očima svaki puta kada ugledam fotografiju mora, plaže i ležaljke. Kažem, mogao bih, ali neću. Ne bi bilo fer. Upecao sam se sam. Točnije: Da! I ja sam nasjeo na prvotravanjsku šalu portala grupne kupovine Trendi.hr zgodno sročenu pod naslovom: Putovanje na Maldive za dvije osobe za 4.999 kn i tražio ‘kupi’.

Jer što, ekipa se stvarno potrudila.

Prvo, vijest mi se pojavila u feedu Facebooka. Kliknuo sam na boostani post.

trendi.hr  Maldivi ponuda
trendi.hr Maldivi ponuda

Drugo, odredišna stranica bila je Trendi.hr i ponuda kao i svaka druga:

.

Savršeni lažnjak, Trendi.hr
Savršeni lažnjak, Trendi.hr

 

U prvim sekundama moj mozak registrirao je riječi: ‘cijena’, ‘Maldivi’, ‘dvije’ i, naravno, fotografiju prekrasne plaže. Baš onako kako web dizajn uči da trebaju izgledati stranice koje nešto prodaju (F-Layout). Obzirom da je Trendi.hr portal grupne kupovine uopće nisam razmišljao da je ponuda jednostavno nemoguća pa tek nakon nekoliko sekundi, čitam i bude mi (konačno) jasno:

Putovanje na Maldive za dvije osobe za 4.999 kn

  • prijevoz zrakoplovom, tip svemirske letjelice, maximalno 50 putnika
  • datum polaska: 03.04.-13.04.2014.
  • transfer od zračne luke do hotela i nazad (podmornicom ili helikopterom)
  • boravak u odabranom hotelu s 4 zvjezdice sa smještajem u dvokrevetnoj sobi na osnovi 9 noćenja
  • organizacija putovanja i jamčevina…

Ovoj ekipi uspjelo je nasmijati me i dovući na svoju stranicu. Kako nikad dosad nisam posjetio Trendi.hr jasno je da im je šala uspjela i u marketinškom smislu.

Malo kasnije, prijatelj koji radi u ovoj kompaniji, obavijestio me da je do podneva na oglas kliknulo preko 10.000 ljudi, a da su mailovi i telefoni u uredu zvonili u krug. Čak i kada bi im službenici rekli da je riječ o šali za 1. travnja ljudi su i dalje postavljali pitanja poput: ‘A gdje mogu dobiti još informacija’.

Laknulo mi je. Ima još lakomislenih kao i ja. Da li se svima svidjelo? Vjerojatno ne, ali plan je ispunjen u cijelosti!

Claudio Kramaric

Savjetnik za #svedigtialno za male i velike tvrtke. Specijalist za e-trgovinu, internet marketing i sadržaj. Predavač na Algebri. Poduzetnik. Osnivač CoolKluba i direktor tvrtke CoolMedia d.o.o. Obožava pisanje i trčanje. Pratite me na>>>