Tražite posao ili ideju, trebate uspješnu priču? Evo je ovdje!

KAKO RAZMISLJATI POZITIVNO
KAKO RAZMISLJATI POZITIVNO

Dobra ideja ne mora biti skupa, ponekad je dovoljan samo jedan sastanak, običan razgovor ispunjen pozitivom koji će vam život okrenuti za 180 stupnjeva

Ako želite nekome upropastiti dan, ispričajte mu neku negativnu priču o tome kako je nešto nemoguće, kako se ne može ništa napraviti, kako ništa nije dostupno, kako je nešto bilo dostupno, ali nije dostupno za sve i slično. Negativne priče dio su naše svakodnevnice. Slušamo ih svakodnevno u medijima, prepričavamo na neformalnim druženjima u krugu obitelji, kolega i prijatelja… Nažalost, može se reći da su negativne priče prevladale.

Upravo iz tog razloga pokrenuli smo projekt Večer uspješnih poslovnih priča kako bismo ubacili ‘kap pozitive’ u našu svakodnevnicu. Na 1. večeri sugovornici su bili Mirela Španjol Marković iz Ciceron komunikacija, Prim. dr. sc. Silvio Altarac i Tanja Milošević iz Taraban lobija.

Govorilo se o razvoju karijere, ključnim osobama koje su pozitivno utjecale na njihov uspjeh i brojnim izazovima s kojima su se susretali, a danas motivirano i strasno rade svoj posao. U svom poslu svakodnevno traže novu motivaciju, pronalaze inspiraciju i idu dalje i kad je teško.

Život je neizvjestan, pun uspona i padova i jako je važno da smo spremni na svaku vrstu putovanja i zato:

• Sjetite se svih uzora koje ste imali tijekom života.

• Sjetite se svih spretnih, pametnih, uspješnih i sposobnih ljudi koje znate. Tko od njih bi bolje ili još uspješnije ostvario ono što ste vi sami ostvarili?!

• Pohvalite sami sebe! Ako znate još nekoga koga treba pohvaliti, podijelite s tom osobom ovo pitanje.

• Na kraju dana sjetite se svega pozitivnog i dobrog i zahvalite se na tome!

Kraj tjedna i početak novog pravo je vrijeme da proširimo pozitivne priče i damo podršku jedni drugima.  Sljedeća večer će se održati 20. ožujka 2014., a očekuju vas uspješne priče Darka Balaša, Dajane Furgala Šuper i Petre Gudelj. U tijeku su prijave za 2. večer uspješnih poslovnih priča.

Sve teme ove autorice
Tekst je uz dopuštenje prenijet sa www.poduzetnica.blogspot.com Mr. sc. Elvira Mlivić Budeš je autorica specijaliziranih poslovnih priručnika. Poduzetnica, konzultantica i voditeljica programa usavršavanja Poslovnog učilišta Filaks.

Vezana tema:

Kako razmišljati pozitivno – vježbe od pola minute

More from Elvira Mlivić Budeš

Smeta vas početak tjedna, čekate vikend? To nije COOL, evo i zašto

Trošak kad pogriješiš ili si u krivu, manji je od troška kada...
Saznaj više

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.