DAD BOD tijelo je IN. Što je dad bod?!?

dad bod tijela
dad bod tijela

Spas! Gol u posljednjoj sekundi produžetaka! Pripadate li i Vi skupini dad bodova – tipova za kojima, kako kažu, mlađe žene okreću glavu

Rečenice i naslovi poput:

• Internet poludio za pivskim trbusima.

• Nije loše ako imate pivski trbušćić.

• Djevojke reagirale pozitivno na pivske trbušćiće….

Rezultat su nagle popularizacije riječi ‘dad bod’, koje opisuju tijelo muškarca koji je nekada bio ‘fit’ ali sada zbog xy razloga (tu slobodno upišite svoj izgovor) više nije u stanju održavati formu. Dad bod NIJE: pivska trbušina njegovana godinama i pretio tip koji njiše bokovima jer misli da je cool, kako vam to sugeriraju neki domaći mediji prelijeni potražiti točan prijevod. S druge strane: DA, istina je da žene, mlađe pogotovo, obožavaju ‘dad bod’ tipove!

Što je pobogu dad bod, pitate nas?!?

‘Dad bod’ već se neko vrijeme nalazi u rječniku mlađe publike, a pokazalo se da ga upravo žene rado i često spominju. Jedna od njih, 19-godišnja Mackenzie Pearson, objavila je post pod nazivom Why Girls Love the Dad Bod’ i izazvala senzaciju. U njemu, među ostalim, piše:

“Dad bod nam govori: povremeno posjetim teretanu ali također zalomim kada mi se pruži prilika i/ili pojedem pizzu u bilo koje dana (ili noći)’ i nastavlja: To nije pretio tip sa velikom škembom ali nema ni pločica…”

Pearsonica je dijelu muške publike ponudila slamku spasa ali i neke pogodila u živac pa se razvila živa rasprava o treniranju, kilogramima, ‘pločicama’… (post je dosad prikupio preko 2000 komentara, a tisuće je puta dijeljen na društvenim mrežama). Nije trebalo puno da ga takvog primjete i novinari vodećih svjetskih magazina. Očekivano, upravo su GQ i NYMag među prvima temi posvetili pažnju te izabrali i dad bod facu. Evo je, odnosno ga:

dad bod tijela
Glumac Jason Segel je savršeni dad bod (navodno) Foto: Universal

Skužili ste što je dad bod? Ako se nikako ne nalazite u opisima, imamo najjednostavniji savjet za prehranu. Naime, ako želite biti dad bod slobodno u svoje obroke od jutra do večeri uvrstite: bijeli kruh, tjesteninu, pohano i pečeno, sokove i dosta piva, te kebab i kriške pizze s mileramom.

To je pravi dad bod menu!

Vezane teme:

Kolesterol i nova teorija koja kaže da (ni)je kriv za sve

BON APÉTIT Svjetski i domaći blogovi o hrani (koje pratimo)

More from CoolKlub

Hrvatska je postala dio BlaBlaCara, globalne zajednice za dijeljenje prijevoza

Podjela troškova prijevoza ili ridesharing u Hrvatskoj nije nepoznanica, dapače. Stvar je ta da...
Saznaj više

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.