Trči čovječe, samo trči

što je kadenca trčanje
što je kadenca trčanje

Trčanje je sve veći hit, ne samo da je dobro za zdravlje nego može dovesti i do ugodnog susreta sa suprotnim spolom. Ne vjeruješ? Baci taj daljinski i prošeći se parkovima i vidjet ćeš o čemu pričamo!


 

Sjećate se Forrest Gumpa? Prvi put kad sam ga pogledala, bahato sam izjavila da je „prava američka limunada“: prozirna i bezvrijedna. No, kao i sve dobre stvari u životu i u Forrest Gumpa, kao i u trčanje zaljubila sam se „na drugu“. Nikad nisam bila aktivni sportaš i uvijek sam trčanje gledala kao na sport bez svrhe. Nitko mi nije objasnio da bi mi trčanje dobro došlo. Da budem iskrena, trčanje mi se činilo glupo! Baš kao i Forrest Gump.

No život vas nekad odvede čudnim putevima. Kao i Forrest, jednom tako sjedeći na krevetu u poprilično jadnom stanju znala sam da nešto moram učiniti. Instiktivno, valjda je to neki podražaj koji nosimo u sebi iz pećinskih dana, u mislima mi se javila samo silna želja za trčanjem. Ono što je do tada bilo glupo, odjednom je postalo jedino što sam mogla učiniti.

[one_half]’Nećete mi vjerovati kad vam kažem… ali od tog dana, kad god sam išao negdje, išao sam trčeći.’

Forrest Gump[/one_half]

Ako trčite, razumjet ćete o čemu pričam, a ako ne trčite, nadam se da će vam ovaj tekst stvoriti želju da krenete uz uvjet da vam to zdravlje dozvoljava.

Zadovoljstvo, ushit, opuštenost i sreća, sve su to dobro poznati osjećaji nakon par kilometara trčanja. Pozitivan utjecaj koje trčanje ima na naše tijelo prenaša se i na naše misli i na naš duh.  Donesite odluku tako da vašim mislima upravlja samo jedna misao. Na primjer, da se krećete u zadanom smjeru i krenite, jednostavno postanite aktivni.

Svakim slijedećim korakom, svakim slijedećim kilometrom bit ćete čvršći, odlučniji i otporniji. Kod trkača, napor tijela čini da misli postaju čišće i mirnije. Neki kažu da su nakon trčanja kreativniji, sposobniji pronaći rješenje svojih problema,ali i jasnije sagledati bit stvari. Kretanjem tijela unaprijed, kao da i naše misli idu unaprijed.

Ne stojimo ni mentalno ni fizički, nego jurimo cilju, rješenju, sreći, zadovoljstvu.

Predobro!

P.S.: Podijelite s nama Vaša (ne)iskustva o trčanju, a mi ćemo Vam dati poneki savjet kako se pokrenuti!

[tabs tab1=”OPREMI SE” tab2=”KRENI” tab3=”PITAJ DRUGE”]
[tab]

Trčanje, za početak, nije snobovski sport. Trebaju vam relativno dobre tenisice. [lightbox link=”https://coolklub.com/wp-content/uploads/2013/05/tenee.jpg#”]Ove[/lightbox] ispadaju iz utrke iz jasnih razloga, zar ne? Šalu na stranu, u trgovinama možete pronaći kvalitetne tenisice za trčanje već od 50 eura pa drugi put umjesto šteke cigareta pohodite sportsku trgovinu. Jakuševac u ovom slučaju nije dobar [lightbox link=”https://coolklub.com/wp-content/uploads/2013/05/old-sneakers2.jpg#”]izbor[/lightbox].[/tab]
[tab]

AKo Vam je neugodno i ne želite da vas susjed nakon pretrčanih sto metara vidi kako iskašljanom smeđe-zelenom žbukom iz pluća [lightbox link=”https://coolklub.com/wp-content/uploads/2013/05/marathon_pass-out-8_141603b.jpg#”]ubijate žohare[/lightbox], prošećite do parka i trčite koliko ide (50, 100 ili 500 metara, svejedno!). Garantiramo da ćete drugi put istrčati barem sto metara dužu rutu (i opet smaknuti žohara) ali to vam tako ide i to je početak![/tab]
[tab]

Ako iz otiska u fotelji možete napraviti savršen odljev stražnjice možda Vam je potrebna stručna pomoć. Nema problema. Zato je Google tu. Upišite “škola trčanja” i taaa-daammm izbor je tu. Neki, zamislite, traže lovu (kakva glupost!) istražite [lightbox link=”https://coolklub.com/wp-content/uploads/2013/05/skola-trcanja-3.jpg#”]gdje trče[/lightbox], kopirajte što rade i pravite se da ih ne vidite. Sretno![/tab]
[/tabs]

Tags from the story
,
More from @B_arrow

Pro-aging ili biti kao Meryl Sreep, Diane Keaton, Judi Dench…

Sinoć sam pogledala Ricki and the Flash Meryl Streep u još jednoj cool...
Saznaj više

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.