COOL FOOD (1): Zaluđeni hranom? I mi isto! Ovo je čisti love story

opisi recepata i dobri savjeti iz kuhanja
opisi recepata i dobri savjeti iz kuhanja

Da parafraziramo: Nikada ne kuhaj drugome ono što ne bi želio da drugi skuha tebi. Neka nam ovo ljeto ostane u pamćenju i po okusu u ustima (među ostalim!)

– Baaaaarbaaaaariiiiica dooooođi!

– Želiš li vidjeti kako razvlačim tijesto?

Nakon tog poziva, uvijek bi brzo dotrčala do bakine kuhinje i širom otvorenih očiju pratila njene vješte ruke kako meko tijesto bacaju u zrak i kako se malo pomalo kuglica umiješanog brašna, vode, ulja i prstohvata soli pretvara u tanko, prozirno tijesto koje se proteže prekocijelog stola.

‘Mora biti tako tanko da se ispod tijesta mogu čitati novine’ govorila je. Često bi me potakla da povlačim rubove, pažljivo i nježno i da joj pomognem još malo razvući već ionako tanko, tanko tijesto. Štrudle iz bakine kuhinje uvijek su bile i ostat će sastavni dio mog djetinjstva.

Možda sam baš tada započela svoju ljubavnu priču s hranom. Od djetinstva do danas, moja osjetila često traže svoj „fiks“ i sve su pronicljivija i zahtjevnija po tom pitanju.

Nisam samo stroga prema mjestima gdje volim jesti, već i prema samoj sebi. Međutim, oni koji kuhaju znaju, da ljutnji u kuhinji nema mjesta. Kuhati možete samo i jedino iz ljubavi. Baš kao što je moja baka iz ljubavi razvlačila tijesto za štrudl.

Ljubav je nekad i patnja…. nedavno je bila sezona artičoka (#ludazaartičokama) i ja sam na placu u Padovi kupila samo pet komada. Poslije Padove, stali smo u jednom od vrhunskih outlet shopping centara gdje ženske cipele i torbice jednostavno traže da ih kupite po super povoljnim cijenama.

Odabrana „droga“ mora biti svježa, po mogućnosti organska, pažljivo začinjena da ne prekrije okus namirnice, stopljena s jednako dobrom ekipom namirnica na tanjuru. Još kada me na prvi pogled osvoji svojim izgledom na tanjuru….onda frcaju iskre.

Nisam u tom shopping centru kupila baš ništa, a u Zagreb sam stigla polu-plačući. Ne zbog krpica, već zbog ‘onih, samo, pet artičoka koje smo pojeli za jedan ručak’. Kako je velike talijanske ili romana artičoke u Zagrebu gotovo nemoguće nabaviti, moje cviljenje za [lightbox link=”https://coolklub.com/wp-content/uploads/2015/06/articoke_cijela.jpg#”]artičokama[/lightbox] potrajalo je deset dana. Srce mi je puklo na pola. #nesretnaljubav

Ima tu i puno sexa u toj ljubavi. Kad mi meso lijepo pečene i kvalitetno začinjene capesante prijeđe preko nepca i stvori ugodu na jeziku od koje mi se naježi koža, e to je #foodporn.

ZANIMAT ĆE VAS i OVO! BON APÉTIT Svjetski i domaći blogovi o hrani (koje pratimo)

Žestoki doživljaj koji se može kod dobre kuhinje mjeriti s vrhuncem u krevetu pretvara me u pravog pravcatog junkija. Odabrana „droga“ mora biti svježa, po mogućnosti organska, pažljivo začinjena da ne prekrije okus namirnice, stopljena s jednako dobrom ekipom namirnica na tanjuru. Još kada me na prvi pogled osvoji svojim izgledom na tanjuru….onda frcaju iskre.

Ovim postom najavljujemo Cool Foodie kolumne zdravih recepata koje obožavamo!

More from Barbara Strelar
Pustiti ne znači odustati. Točka preokreta
Da li ste ikada vidjeli muhu koja luđački pokušava izaći kroz zatvoreni...
Read More
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.