Search
Close this search box.
cool novi logo header
ideje koje pokrecu

Ideje koje pokreću – Made to Stick

Knjiga je koja će vas potaknuti na razmišljanje i svakako promijeniti način na koji ćete osmišljavati i komunicirati svoje vlastite ideje i naučiti kako da one budu još uspješnije!

.‘Made to Stick;  Chip & Dan Heath / knjižara Ljevak, HR naslov: ‘Ideje koje pokreću’

Kada je izdana 2007. godine, ova knjiga se našla na mnogim top listama business literature (od Miami Heralda do izbora urednika Amazona), čak je 25 mjeseci bila na Business Week bestseller listi, a ušla je i na ljestvicu top 100 business knjiga svih vremena.

Zašto se neke ideje „zalijepe“ a druge ne, dovoljno je da potakne želju za čitanjem. Iako renomirana profesorska imena ponekad ne garantiraju zanimljivo štivo, to ovdje nije slučaj. Chip je profesor „Organizacijskog ponašanja“ na Stanford Graduate School of Business, a Dan stariji član Vijeća Duke Sveučilišta za promociju Socijalnog Poduzetništva.

Knjiga je čitljiva, zanimljiva i najbitnije „ljepljiva“. Ukoliko volite Malcoma Gladwella (Točka preokreta, Treptaj) ovo je svakako knjiga za vas. Dajem joj čistu peticu!

Knjiga je podijeljena u šest poglavlja koja na jednostavan i lako pamtljiv način daju objašnjenje autora zašto su neke ideje uspješnije od drugih. Riječ [lightbox link=”https://coolklub.com/wp-content/uploads/2013/08/sucess.jpg#”]SUCCESs[/lightbox] kao anatomija njihove ideje ili teorije, svako je jako „ljepljiva“, a ona kaže da su dobre i uspješne ideje one koje su:

S- simple (jednostavne)

U- unexpected (neočekivane)

C- credible (kredibilne)

C-concrete (konkretne)

E-emotional (na koje reagiramo emocijama)

S-stories (iza kojih stoji priča)

Da, stručna literatura ne mora biti dosadna. A o poslu i poslovnim idejama možemo učiti iz mnogih situacija, od priče o učiteljici koja je u jednom danu svom razredu zauvijek promijenila način razmišljanja, preko znanstvenika koji je spremno riskirao svoje zdravlje da dokaže ispravnost svoje teorije.

„Ideje koje pokreću“ knjiga je koja će vas potaknuti na razmišljanje i svakako promijeniti način na koji ćete osmišljavati i komunicirati svoje vlastite ideje. Tako da one budu još uspješnije!

Imate li što za dodati? Slažete li se s našom visokom ocjenom? Da čujemo vaše mišljenje!

[tabs tab1=”CHIP & DAN HEATH”]
[tab]

CHIP HEATH
CHIP
dan
DAN

Braća Heath uspješni su profesori, savjetnici i autori triju knjiga koje su dosad prevedene na 28 jezika uključujući tu i Thai, Arapski i Litavski. Chip je konzultant brojnim klijentima među kojima se ističu tvrtke popt Googlea i Gapa. Njihovi roditelji sretno ističu što im se ‘sinovi tako dobro slažu’. Više na: www.heathbrothers.com [/tab] [/tabs]

Barbara Strelar