Masovno trolanje računa Al-Q’aide zbog savjeta o ‘PR aktivnostima’

Trolanje Al-Qaede na Twitteru

Ljepota Twittera je u tome što na party možeš upasti neočekivano, ako se svidiš dobiješ nove pratitelje, no što ako predstavljaš terorističku skupinu?


Ne bavimo se vojnim i političkim pitanjima osim kada je riječ o uistinu zabavnom štivu pa svakako moramo spomenuti prošlotjedni događaj u kojem su se našli neoprezni aktivist Al-Q’aide i ekipica s Twittera.

Sve je počelo porukom u kojoj [lightbox link=”https://coolklub.com/wp-content/uploads/2013/08/ahmed-terrorist-funny.jpg#”]član AlQ‘aide[/lightbox] svojim pratiteljima šalje poruku u kojoj traži ni manje ni više nego: ‘Pomoć i prijedloge oko PR-a’.

Jasna stvar, malo bi ljudi za to saznalo da tweet prethodno nije zapeo za oko lingvistu koji je navedeni hashtag preveo ovako: [lightbox link=”https://coolklub.com/wp-content/uploads/2013/08/Al1.jpg#”]”#Suggestions_to_Develop_Jihadist_Media”[/lightbox].

J.M. Berger (@intelwire), stručnjak za protuterorističko djelovanje i autor knjige Jihad Joe: Americans Who Go To War In The Name Of Jihad,” zatražio je dodatne potvrde prijevoda i tulum na Tweeteru mogao je početi:

— J.M. Berger (@intelwire):

Bok svima, Al-Q’aida korisiti ovaj hashtag kako bi prikupila ideje za svoj PR #اقتراحك_لتطوير_اﻹعلام_الجهادي – paaaa, trebali bi im poslati nešto.

I tu je krenulo. Iako smo na Twitteru pratili doslovce desetke i stotine odgovora ovo je tek djelić. Našlo se tu uistinu svega i svačega, a mi namjerno ne prevodimo samo da dobijete potpunu sliku trolanja:

— Rob Hintz (@Rob_Hintz:

On a scale of 1 to al-Qaeda, how explosive is your love for me? #اقتراحك_لتطوير_اﻹعلام_الجهادي

— Mark Jaquith (@markjaquith):

Apparently everyone is, erm, *blowing up* this militant Jihadi Twitter hashtag: #اقتراحك_لتطوير_الإعلام_الجهادي

— Beau Scheier (@BeauScheier)

Have you considered creating a boy band? #اقتراحك_لتطوير_الإعلام_الجهادي

— J.M. Berger (@intelwire)

New jihadi training video: Out with the monkey bars, in with hot yoga #اقتراحك_لتطوير_اﻹعلام_الجهادي

Prijedlozi su zagušili hashtag pa se javio povrijeđeni i to ovaj puta s proširenim hashtagom. Kao i sve poruke namjerno ga ne prevodimo kako bi dobili širu sliku:

“#Suggestions_to_Develop_Jihadist_Media The American Infidels take part in the hashtag” #اقتراحك_لتطوير_الإعلام_الجهادي العلوج الامريكية تشارك في الهاشتاق :(   — اااه يا قلبي (@gdslooptadhi)

Nevjernici su mu oteli hashtag… Kako vidite, na kraju je dodao i tužni smajlić. Do kraja dana račun je suspendiran pa je savjete morao tražiti na drugi način. Mi predlažemo da pogledate briljatnog komičara Jeffa Dunhama i pogledate klipić Ahmed the Dead Terrorist.

http://www.youtube.com/watch?v=1uwOL4rB-go

 

Najbolje od svega, dragi naši cooleri, hashtag još radi! Kliknite na njega bilo gdje u našem tekstu i, ako želite, dajte svoj PR prijedlog pravoj terorističkoj mreži. Mi smo predložili [lightbox link=”https://coolklub.com/wp-content/uploads/2013/08/Al2.jpg#”]pohađanje satova plesa…[/lightbox]

 

 

More from Claudio Kramaric
COOL sat: Suunto Spartan ultra test i unboxing
Prvi Suunto sat koji zbog završne izrade može biti i jedini kojeg...
Read More
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.