Search
Close this search box.
cool novi logo header
najskuplji remen na svijetu

Money Belt – najskuplji remen na svijetu (i malo boksa)

Iza još jednog povijesnog meča krije se i cool priča o remenu koji će pripasti pobjedniku dvoboja Floyd Mayweather Vs. Conor McGregor

Predsjednik Svjetskog boksačkog vijeća (WBC) Mauricio Sulaiman u srijedu je predstavio custom made remen nazvan ‘Money Belt’. Ne moramo vam niti reći da se radi o najskupljem remenu na svijetu kojeg će dobiti pobjednik dvoboja Floyd Mayweather Vs. Conor McGregor najavljenog za subotu, 26. kolovoza 2017., a kojeg besplatno možete pogledati u noći na nedjelju.

Remen je ukrašen đinđama i dragim kamenjem (3360 dijamanata, 600 safira, 300 smaragda…) kao jelka ispred Trumpova centra za Božić. Uz sve tu je i kilogram i pol čistog 24 karatnog zlata te, naravno, aligatorova koža koji su obradili najbolji majstori Italije.

Mjesto održavanja je naravno ludi Las Vegas (a gdje drugdje?!?). T-Mobile Arena da budemo precizni do kraja. I dok neki zbrajaju milijune koje će pripasti pobjedniku meča, nama je za oko zapeo podatak prema kojemu će, pazite sad, isti putem PPV-a (Pay Per View) gledati više od 5.000.000 ljudi koji će za svoje zadovoljstvo platiti 565 kuna.

Pomnožimo li te brojke dolazimo do sasvim cool cifre od 2.825.000.000,00 kn. Gotovo tri milijarde kuna! A zarada boksača? Trebali bi podijeliti kolač od 300 milijuna dolara. Otkrit ću vam da bi Mayweather, koji je prema posljednjoj Forbesovoj listi težak oko 340 milijuna dolara, nakon nedjeljnog spektakla protiv Conora McGregora, prema predviđanjima trebao zaraditi još toliko. Sam je priznao:

#MAYWEATHERCHALLENGE #TMT #TBE FOLLOW: @jleonlove

A post shared by Floyd Mayweather (@floydmayweather) on


Marketing i dobar PR i u ovom slučaju su odradili odličan posao digavši ovaj event na još neviđenu razinu. Nadam se da ćete uspjeti pogledati meč i da ćete stvarno uživati. Ja sigurno hoću uz kokice i craft. Živili!

Kome će pripasti najskuplji remen i brdo love?

CoolKlub

CoolKlub autori