Ovako se nikad niste vozili u taksiju: Beogradski glumci zaslužni za sjajan gerila marketing

glumci taksisti u beogradu pozoriste
glumci taksisti u beogradu pozoriste

Pogedajte kako su putnici beogradskih taksija postali dio fenomenalne kampanje Jugoslavenskog dramskog pozorišta u Beogradu

Skoro ni jedna sezona skrivene kamere ne prolazi, a da barem jedan skeč nije smješten u obični taksi. Taksisti su oduvijek bili idealan cover. Znaju to dobro glumci Jugoslovenskog dramskog pozorišta koji su se u svrhu promocije svog teatra prerušili u beogradske taksiste i počeli razgovor sa svojim putnicima. Zapravo, sve je skuhano u agenciji McCann Beograd i evo kako je prošlo.

ČITAJTE JOŠ Klinika Svjetlost: Kako je mali brand iskoristio penal protiv Hrvatske i skrenuo pozornost na sebe

Praveći se da prepričavaju svoje životne priče, zapravo su izgovarali svoje tekstove iz najboljih predstava teatra poput ‘Otela’, ‘Mletačkog trgovca’ i ‘Zločina i kazne’. Kako je to izgledalo nećemo otkriti. Recimo samo da je jedan putnik, poslovnjak u odijelu, sasvim hladnokrvno prihvatio nevjerojatnu priču ‘taksista’ koji je ‘priznao’ da je ‘slučajno upucao svoju gazdaricu (Zločin i kazna) sa: ‘Nemoj da me zezaš…’

Na kraju, svaki se glumac predstavio oduševljenim putnicima, pojasnio da cijelu priču mogu pogledati u teatru i poklonio im ulaznice. Potez o kojem če se pričati!

Zašto je ova priča toliko cool? Teatra nema na društvenim mrežama, a uz medije upravo se tu odvija masovno dijeljenje ove priče što ukazuje na još jedan zaključak koji ćemo ponavljati zauvijek: bitan je sadržaj!

Kampanju je u samo dva dana na YouTubeu pregledalo preko 70.000 ljudi, vrijednost pozitivnog PR-a koji se upravo dok ovo pišemo je nevjerojatna i može se govoriti o vrlo uspješnom primjeru gerila marketinga za šaku kuna uz maksimalni učinak. Uostalom, pogledajte:

 

Drama u taksiju: Otello

Drama u taksiju: Zločin i kazna

Drama u taksiju: Mletački trgovac 

Vezane teme:

Brand im prepustio sadržaj: Pogledajte reklamu za Coca-Colu koju su snimili fanovi

Brazil #WorldCup2014: 10 reklama koje ne bi smjeli propustiti (i u nas ih nećete vidjeti)

Written By
More from CoolKlub
30 godina filma Footloose, možete li vjerovati? Kevin Bacon još uvijek ima ‘ono nešto’!
Kevin Bacon nakratko je ‘oživio’ Rena McCormacka, svog lika iz filma Footloose,...
Read More
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.