Search
Close this search box.
cool novi logo header
glumci taksisti u beogradu pozoriste

Ovako se nikad niste vozili u taksiju: Beogradski glumci zaslužni za sjajan gerila marketing

Pogedajte kako su putnici beogradskih taksija postali dio fenomenalne kampanje Jugoslavenskog dramskog pozorišta u Beogradu

Skoro ni jedna sezona skrivene kamere ne prolazi, a da barem jedan skeč nije smješten u obični taksi. Taksisti su oduvijek bili idealan cover. Znaju to dobro glumci Jugoslovenskog dramskog pozorišta koji su se u svrhu promocije svog teatra prerušili u beogradske taksiste i počeli razgovor sa svojim putnicima. Zapravo, sve je skuhano u agenciji McCann Beograd i evo kako je prošlo.

ČITAJTE JOŠ Klinika Svjetlost: Kako je mali brand iskoristio penal protiv Hrvatske i skrenuo pozornost na sebe

Praveći se da prepričavaju svoje životne priče, zapravo su izgovarali svoje tekstove iz najboljih predstava teatra poput ‘Otela’, ‘Mletačkog trgovca’ i ‘Zločina i kazne’. Kako je to izgledalo nećemo otkriti. Recimo samo da je jedan putnik, poslovnjak u odijelu, sasvim hladnokrvno prihvatio nevjerojatnu priču ‘taksista’ koji je ‘priznao’ da je ‘slučajno upucao svoju gazdaricu (Zločin i kazna) sa: ‘Nemoj da me zezaš…’

Na kraju, svaki se glumac predstavio oduševljenim putnicima, pojasnio da cijelu priču mogu pogledati u teatru i poklonio im ulaznice. Potez o kojem če se pričati!

Zašto je ova priča toliko cool? Teatra nema na društvenim mrežama, a uz medije upravo se tu odvija masovno dijeljenje ove priče što ukazuje na još jedan zaključak koji ćemo ponavljati zauvijek: bitan je sadržaj!

Kampanju je u samo dva dana na YouTubeu pregledalo preko 70.000 ljudi, vrijednost pozitivnog PR-a koji se upravo dok ovo pišemo je nevjerojatna i može se govoriti o vrlo uspješnom primjeru gerila marketinga za šaku kuna uz maksimalni učinak. Uostalom, pogledajte:

 

Drama u taksiju: Otello

Drama u taksiju: Zločin i kazna

Drama u taksiju: Mletački trgovac 

Vezane teme:

Brand im prepustio sadržaj: Pogledajte reklamu za Coca-Colu koju su snimili fanovi

Brazil #WorldCup2014: 10 reklama koje ne bi smjeli propustiti (i u nas ih nećete vidjeti)

CoolKlub

CoolKlub autori