Search
Close this search box.
cool novi logo header
zagreb marathon

Zagreb marathon: Evo što trebate znati

Ove godine, po prvi puta, promet se obustavlja 100%, u nedjelju 12. listopada ulice pripadaju trkačima!

Ha-ha! Moj timer na RunKeeper aplikaciji prikazuje mi još [lightbox link=”https://coolklub.com/wp-content/uploads/2014/10/ZAGREB-MARATHON.png#”]šest dana i 20 sati[/lightbox] do početka Zagrebačkog maratona, odnosno polumaratona u našem slučaju. Malo manje smiješno: moj toplomjer prikazuje da imam temepraturu i to mi uopće nije cool. Nadam se da će moj organizam to ‘riješiti’.

Enivej da se vratim na svoju temu:

Nakon 22 godine postojanja Zagreb maratona ove godine, dakle, u 23 pokušaju, vrijedi apsolutna zabrana prometa za sva vozila (osim hitne pomoći i vatrogasaca) na trasi Zagreb maratona.
Zagrebačke ulice 12.listopada 2014.pripadaju samo nama maratoncima, stoga sluške u uši i šibaj.

Tako ćemo i mi. Svoje pripreme priveli smo kraju zahvaljujući ovom [lightbox link=”https://coolklub.com/wp-content/uploads/2014/08/plan-trcanja-polumaraton-2014..png#”]planu trčanja[/lightbox]. Ja zadovoljan, Barbara i ne baš, ali o tome što joj je točno smetalo napisat će u postu ovaj tjedan. Možda naša iskustva nekome pomognu u budućnosti.

U posljednjem tjednu priprema, kako je red, trenirat ćemo dva puta po tri kilometra uz vježbe istezanja. I to je to! Zaključili smo svoj drugi po redu plan priprema trčanja polumaratona u Zagrebu koji buja iz godine u godinu. Za sve koji planiraju trčati prvi puta evo nekoliko dojmova od prošle godine:

• Doručkujte barem dva i pol sata prije utrke tako da stignete obaviti sve što treba (znate na što mislim)

• Na startu je gužva pa krenite sasvim polako, fokusirajte se na sebe i svoj rad nogu.

• Popijte vode barem sat vremena prije početka utkre. U protivnom moglo bi vas ‘stisnuti’. I najmanji osjećaj da vam se mokri uopće nije ugodan

• Kad smo kod tekućine recimo da uz stazu ima dovoljno postova s vodom. Zastanite, uzmite svoju vodu i popijte. Nemojte trčati i piti. Te sekunde neće značiti ništa, a kašalj (ili nedajbog štucanje) će vas dugoročno omesti

• Za sve koji će prvi puta trčati maraton/polumaraton u Zagrebu – ovo je najravnija staza ikad i kao takva idealna za početnike

• Najravnija svakako, ali čuvajte se kocki na tramvajskim prugama. To govorimo vezano za posljednjih pet kilometara od Trga bana Jelačića do raskrižja Ilice i Selske. Trčite tamo i natrag i velika je šansa da ćete ugaziti neku rasklimanu i nestabilnu betonsku kocku. Pazite!

• Bodrite ekipu koja prolazi pored vas prema cilju!

• Tko god što rekao Zagrepčani su OK, prošle godine primijetio se pomak za razliku od prije (čitaj nije bilo urlanja i protesta zbog zatvorenog prometa), ove godine očekujemo i glasnije navijanje :)

 I za kraj:

Zagrebačkim ulicama cesta mog života teče.

Njegova me radost blaži.

Njegova me rana peče!

Ako vas zanima kompletni trening za polumaraton kliknite na tag ‘trčanje‘ ili u tražilicu ukucajte ‘plan priprema’. Planovi, postovi, glazba za trčanje, sve je tu. Hvala na čitanju!

Claudio Kramaric

Savjetnik za #svedigtialno za male i velike tvrtke. Specijalist za e-trgovinu, internet marketing i sadržaj. Predavač na Algebri. Poduzetnik. Osnivač CoolKluba i direktor tvrtke CoolMedia d.o.o. Obožava pisanje i trčanje. Pratite me na>>>