Zagreb marathon: Evo što trebate znati

zagreb marathon
zagreb marathon

Ove godine, po prvi puta, promet se obustavlja 100%, u nedjelju 12. listopada ulice pripadaju trkačima!

Ha-ha! Moj timer na RunKeeper aplikaciji prikazuje mi još [lightbox link=”https://coolklub.com/wp-content/uploads/2014/10/ZAGREB-MARATHON.png#”]šest dana i 20 sati[/lightbox] do početka Zagrebačkog maratona, odnosno polumaratona u našem slučaju. Malo manje smiješno: moj toplomjer prikazuje da imam temepraturu i to mi uopće nije cool. Nadam se da će moj organizam to ‘riješiti’.

Enivej da se vratim na svoju temu:

Nakon 22 godine postojanja Zagreb maratona ove godine, dakle, u 23 pokušaju, vrijedi apsolutna zabrana prometa za sva vozila (osim hitne pomoći i vatrogasaca) na trasi Zagreb maratona.
Zagrebačke ulice 12.listopada 2014.pripadaju samo nama maratoncima, stoga sluške u uši i šibaj.

Tako ćemo i mi. Svoje pripreme priveli smo kraju zahvaljujući ovom [lightbox link=”https://coolklub.com/wp-content/uploads/2014/08/plan-trcanja-polumaraton-2014..png#”]planu trčanja[/lightbox]. Ja zadovoljan, Barbara i ne baš, ali o tome što joj je točno smetalo napisat će u postu ovaj tjedan. Možda naša iskustva nekome pomognu u budućnosti.

U posljednjem tjednu priprema, kako je red, trenirat ćemo dva puta po tri kilometra uz vježbe istezanja. I to je to! Zaključili smo svoj drugi po redu plan priprema trčanja polumaratona u Zagrebu koji buja iz godine u godinu. Za sve koji planiraju trčati prvi puta evo nekoliko dojmova od prošle godine:

• Doručkujte barem dva i pol sata prije utrke tako da stignete obaviti sve što treba (znate na što mislim)

• Na startu je gužva pa krenite sasvim polako, fokusirajte se na sebe i svoj rad nogu.

• Popijte vode barem sat vremena prije početka utkre. U protivnom moglo bi vas ‘stisnuti’. I najmanji osjećaj da vam se mokri uopće nije ugodan

• Kad smo kod tekućine recimo da uz stazu ima dovoljno postova s vodom. Zastanite, uzmite svoju vodu i popijte. Nemojte trčati i piti. Te sekunde neće značiti ništa, a kašalj (ili nedajbog štucanje) će vas dugoročno omesti

• Za sve koji će prvi puta trčati maraton/polumaraton u Zagrebu – ovo je najravnija staza ikad i kao takva idealna za početnike

• Najravnija svakako, ali čuvajte se kocki na tramvajskim prugama. To govorimo vezano za posljednjih pet kilometara od Trga bana Jelačića do raskrižja Ilice i Selske. Trčite tamo i natrag i velika je šansa da ćete ugaziti neku rasklimanu i nestabilnu betonsku kocku. Pazite!

• Bodrite ekipu koja prolazi pored vas prema cilju!

• Tko god što rekao Zagrepčani su OK, prošle godine primijetio se pomak za razliku od prije (čitaj nije bilo urlanja i protesta zbog zatvorenog prometa), ove godine očekujemo i glasnije navijanje :)

 I za kraj:

Zagrebačkim ulicama cesta mog života teče.

Njegova me radost blaži.

Njegova me rana peče!

Ako vas zanima kompletni trening za polumaraton kliknite na tag ‘trčanje‘ ili u tražilicu ukucajte ‘plan priprema’. Planovi, postovi, glazba za trčanje, sve je tu. Hvala na čitanju!

More from Claudio Kramaric
Glasajte! Zrinka Cvitešić nominirana za naj debitanticu na West Endu
Nema tome dugo kada smo u Tvornici u Zagrebu razgovarali sa Zrinkom....
Read More
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.