Ovo je najromantičnija reklama koju ćete gledati ovog Valentinova

bbdo reklama
bbdo reklama

Kako ne upasti u košaru sa stereotipima i snimiti reklamu za Valentinovo koju voliš gledati?

Reklama s povodom. O tome se radi. Dolazi nam Valentinovo i sigurni smo da se u mnogim agencijama zbog specifičnih zahtijeva klijenata mnogim copywriterima diže kosa na glavi. Sigurni smo da se i mnogima od vas koji ne radite u agencijama, a kojima je većina tih reklama namijenjena također diže kosa na glavi.

Jer, znate već, u agenciji: prvo ide zahtjev, pa sastanak, na njemu znamenita rečenica ‘imaš svu slobodu’ koja se do finalnog proizvoda izgubi u prijevodu pa na kraju (vama) ostane:

– Intro (cvijeće, pas, mačka, muškarac i žena)

– Romantično/vesela glazba (svi trče, očekuju, simpatično su nespretni, sjetno gledaju kroz prozor ili si donose čašu vode)

– Pa konstatacija: Mi smo NAJ… blah…

– Kraj i poruka: Sretno vam i zaljubljeno Valentinovo vaš…

Ziher je ziher (i nema ništa loše u tome)! Međutim ova reklama je čista suprotnost i najbolji odgovor kako se ne upada u košaru sa stereotipima i izbjegavaju tekstovi od kojih nam je svima skupa neugodno.

Kako ne upasti u košaru sa stereotipima i snimiti reklamu za Valentinovo koju će ljudi uistinu htjeti gledati?

Za reklamu “You – A Declaration of Love” snimljenu u povodu Valentinova – Dana zaljubljenih, odgovorna je njemačka divizija marketinške agencije BBDO. Namjerno vam ne želimo otkriti za koga je jer ćete to ubrzo otkriti sami, a zapravo vrlo lako mogli bi je zamisliti za gotovo bilo koji drugi brand.

Posebnost jest ta da tekst ove reklame ide u detalje koje ne očekujete i koje zbog toga oglašivači obično izbjegavaju da ne bi uvrijedili dio svoje publike. Upravo ti detalji reklamu čine posebnom i vrijednom gledanja:

http://www.youtube.com/watch?v=EOVJK3m1yZM

.

Pogledajte još COOL reklama u našoj rubrici!

 

More from Claudio Kramaric
Manje poznato: U kojim se gradovima najviše spava?
U Melbournu spavaju najduže, u New Yorku nedovoljno, a najkasnije od svih...
Read More
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.