Search
Close this search box.
cool novi logo header
XAmbassadors_1

Ovu glazbu trebaš slušati. Nema granica, nema prepreka, nema straha, nema izgovora.

Ako išta govori o onome na što vam želimo ukazati na ovom blogu onda je to poruka koju kroz svoj hit singl Renegades priča američki bend X Ambassadors, slušajte ili gledajte (ako još niste)

‘All hail the underdogs, all hail the new kids, all hail the outlaws, Spielbergs and Kubrics; it’s our time to make a move, it’s our time to make amends, it’s our time to break the rules, let’s begin…’

Tako vele braća Sam i Casey Harris, Noah Feldshuh i Adam Levin iz američkog benda X Ambassadors iz New Yorka, koji je pažnju svijeta pridobio singlom ‘Renegades’ s debi albuma izdanog 30. lipnja, 2015.

X Ambassadors, kao alternativni rock bend, proslavio se albumom VHS, a na kojemu je upravo ‘Renegades’ postala svjetski hit. Spot za pjesmu, ali i sama pjesma, govori o snažnoj volji za životom osoba s invaliditetom gdje se ispod svega krije poruka da je vjera ono što malog čovjeka natjera na veliku bitku.

Nema granica, nema prepreka, nema straha, nema izgovora. Tekst pjesme pisan je evidentno pod jakim dojmom, nabijen emocijama i motivacijom kakvu samo upornost i snaga rađaju. Inspiracija se možda krije i u članu benda, klavijaturisti i bratu frontmena grupe, Caseyju koji je od rođenja slijep. Single koji ih je proslavio odmah se našao na svjetskim top ljestvicama i u reklamama, poput one za Jeep.

‘Renegades’ izvrsno kombinira električnu i akustičnu gitaru, klavijature ali i bubnjeve koji cijeloj stvari daju savršeni beat koji odiše snagom, poštovanjem, slavi različitost i odašilje poruke o ljudima koji prkose izgledima i životu. Koliko života pjesma ima shvatit ćete nakon svega par taktova, ali i gledajući njihove live nastupe.

Na VHS albumu čeka vas 20 pjesama, među kojima je sedam interludija. Od zvučnih imena na albumu gostuju Imagine Dragons i to na pjesmi ‘Fear’. Nismo vas još uvjerili da preslušate album? Šalu na stranu, nećete ostati razočarani jer VHS krije mnogo dobrih numera koje ne smijete preskočiti poput ‘Feather’, ‘Nervous’ i ‘Naked’.

Dok pjesma ‘Gorgeous’ koja iako malo podsjeća na stil Sam Smitha, također zaziva renegades i [lightbox link=”https://coolklub.com/wp-content/uploads/2015/10/james-dean.jpg#”]Jamesa Deana[/lightbox]. Zatim ne zaostaje ni ‘Jungle’ koja dolazi s malim iznenađenjem u vokalnom pojačanju Jamie N. Commonsa.

Za kraj, kao šlag na tortu, ostavili smo singl američke glazbenice Skylar Grey koja je X Ambassadorse ugostila na ‘Cannonball’ – pjesmi koja je izašla prije svega nekoliko dana, a koja već prikuplja brojne preglede i lajkove diljem Youtube-a.

Sara Tilly