Par u šezdesetima prošle je godine svakog dana pretrčao maraton!

Run Raw Facebook1
Run Raw Facebook1

Nema sumnje da Janette Murray-Wakelin (64) i njen suprug Alan Murray (68) imaju puno posla oko sređivanja dojmova nakon avanture tijekom koje su pretrčali 15,782 kilometara

Nastavljamo sa COOL pričama! Da nismo napisali u naslovu vi, zapravo, nikada ne bi pogodili koliko je ovaj par šezdesetogodišnjaka istrčao maratona prošle godine. Šezdesete nisu bauk, dokazuje to ovaj par koji je u protekloj godini svaki dan istrčao maraton i za to vrijeme praktički pretrčao čitavu Australiju.

Trčanje po Australiji izgledalo je ovako:

Run Raw Australia
Run Raw Australia    Foto: Facebook

.

Janette Murray-Wakelin (64) i njen suprug Alan Murray (68),  31. prosinca 2013. stigli su u Melbourne taman na proslavu Nove godine zajedno sa svojom djecom i unukom nakon što su tijekom 2013., dan za danom pretrčali maraton. Svoje priče dijelili su na Facebooku. Potom su 1. siječnja pretrčali i 366. maraton zaredom i oborili svjetski rekord.

Kako su naveli na svojoj web stranici to im je uspjelo jer su svaki dan svoju prehranu bazirali na sirovoj, veganskoj hrani i puno, puno banana! Nema sumnje da gospođa i gospodin Murray imaju puno posla oko sređivanja dojmova sa svog dugačkog puta tijekom kojeg su pretrčali 15,782 kilometara.

“Zdraviji smo, puni energije i fizički spremniji sada u šezdesetima nego u našim ranijim godinama” napisali su na svojoj stranici RunningRawAroundAustralia.com

Running Raw Australia Facbook page
Foto: Facbook page

Tijekom rušenja rekorda njihov obrok sastojao se od smoothija i banana. Točnije, pojeli bi po 12 banana na dan. Kako su izvjestili, nadaju se da će biti za primjer mlađima, a trčali su i za nekoliko dobrotovrnih udruga kao i za jačanje svijesti o nužnosti zdrave prehrane i vježbanja.

Naime, Janette Murray-Wakelin preboljela je rak dojke prije više od šest godina. Bolest, dijagnosticirana u njenoj 52. godini šokirala ju je kao i činjenica da su joj liječnici su prognozirali šest mjeseci života. Majka dvoje djece i baka, odbila je prihvatiti tu činjenicu:

Živjela sam zdrav život, begetarijanka sam četvrt stoljeća i vegan posljednjih 15. Također fizički jako aktivna i bila sam šokirana spoznajom da imam rak. Svejedno snaga namjere jača je od straha, a ja sam imala namjeru ostati još dugo vremena, zaključila je Janette.

More from Claudio Kramaric

Dobrodošli na CoolKlub! Ili koliko je nekad važno misliti unaprijed?

Sve dok se ne dovedete u slijepu ulicu, priznajte, o tome niste...
Saznaj više

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.