Par u šezdesetima prošle je godine svakog dana pretrčao maraton!

Run Raw Facebook1
Run Raw Facebook1

Nema sumnje da Janette Murray-Wakelin (64) i njen suprug Alan Murray (68) imaju puno posla oko sređivanja dojmova nakon avanture tijekom koje su pretrčali 15,782 kilometara

Nastavljamo sa COOL pričama! Da nismo napisali u naslovu vi, zapravo, nikada ne bi pogodili koliko je ovaj par šezdesetogodišnjaka istrčao maratona prošle godine. Šezdesete nisu bauk, dokazuje to ovaj par koji je u protekloj godini svaki dan istrčao maraton i za to vrijeme praktički pretrčao čitavu Australiju.

Trčanje po Australiji izgledalo je ovako:

Run Raw Australia
Run Raw Australia    Foto: Facebook

.

Janette Murray-Wakelin (64) i njen suprug Alan Murray (68),  31. prosinca 2013. stigli su u Melbourne taman na proslavu Nove godine zajedno sa svojom djecom i unukom nakon što su tijekom 2013., dan za danom pretrčali maraton. Svoje priče dijelili su na Facebooku. Potom su 1. siječnja pretrčali i 366. maraton zaredom i oborili svjetski rekord.

Kako su naveli na svojoj web stranici to im je uspjelo jer su svaki dan svoju prehranu bazirali na sirovoj, veganskoj hrani i puno, puno banana! Nema sumnje da gospođa i gospodin Murray imaju puno posla oko sređivanja dojmova sa svog dugačkog puta tijekom kojeg su pretrčali 15,782 kilometara.

“Zdraviji smo, puni energije i fizički spremniji sada u šezdesetima nego u našim ranijim godinama” napisali su na svojoj stranici RunningRawAroundAustralia.com

Running Raw Australia Facbook page
Foto: Facbook page

Tijekom rušenja rekorda njihov obrok sastojao se od smoothija i banana. Točnije, pojeli bi po 12 banana na dan. Kako su izvjestili, nadaju se da će biti za primjer mlađima, a trčali su i za nekoliko dobrotovrnih udruga kao i za jačanje svijesti o nužnosti zdrave prehrane i vježbanja.

Naime, Janette Murray-Wakelin preboljela je rak dojke prije više od šest godina. Bolest, dijagnosticirana u njenoj 52. godini šokirala ju je kao i činjenica da su joj liječnici su prognozirali šest mjeseci života. Majka dvoje djece i baka, odbila je prihvatiti tu činjenicu:

Živjela sam zdrav život, begetarijanka sam četvrt stoljeća i vegan posljednjih 15. Također fizički jako aktivna i bila sam šokirana spoznajom da imam rak. Svejedno snaga namjere jača je od straha, a ja sam imala namjeru ostati još dugo vremena, zaključila je Janette.

More from Claudio Kramaric
Dobiti posao je prošlost, sada ga treba osvojiti!
Kako možete dobiti nešto za što se borite rukama i nogama i...
Read More
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.