Search
Close this search box.
cool novi logo header

Pronašli smo japanke za zdrav odraz i hod

Pedantni Britanci izračunali su da im nošenje japanki (točnije ozljede koje uzrokuju), na godinu iz zdravstvenog programa ‘izbije’ 40 milijuna funti. Četvrt milijuna Britanaca kroz godinu potraži pomoć. Zato vam savjetujemo da si nabavite ‘Ove’ japanke!

Japanke u usporedbi sa [lightbox link=”https://coolklub.com/wp-content/uploads/2015/06/Christian-Louboutin-Alti-Pump-Spikes-160mm-Patent-Leather-Black-Red-Sole-Shoes-160.jpg#”]štiklama[/lightbox] izgledaju bezazleno ali iznenadit će vas podatak da su češći krivac ozljeda stopala i kostiju nego cipele s visokom potpeticom.

Stvar je bila OK i ozljeda je bilo manje kada su ih nosili samo na plaži (tu i tamo lom prsta, ništa strašno), ali japanke su postale uobičajena ljetna obuća i sva je šansa da dio coolera koji ovo čitaju u ormaru imaju i nekoliko pari.

Od plažne do mainstream obuće
Od plažne do mainstream obuće

Flip-flopsice (što je nadimak nadjenut po onom zvuku koji proizvode) su u ‘naš svijet’ stigle nakon Drugog svjetskog rata kada su ih američki vojnici prenijeli preko velike bare iz Japana. Pop kultura modernizirala je te tradicionalne japanke, odnosno [lightbox link=”https://coolklub.com/wp-content/uploads/2015/06/zori.jpg#”]Zōri natikače[/lightbox] koje su sredinom ’50-ih i u šezdesetima postale dijelom mainstreama. Ostalo znate.

Zašto se igramo toplo/hladno glede japanki? Zato jer na CoolKlubu uvijek računate na info više. Želimo da pazite na sebe pa ako već nosite japanke neka je to sa što je moguće manje stresa i ozljeda. Ukratko mi predlažemo da nosite ove iz Salomona.

Ako ste pažljivo čitali, često nam se dogodi da japanke onemogućavaju opušteno hodanje, jer imamo osjećaj da ih neprestno moramo loviti da ostanu na svojem mjestu – na stopalu. Salomon je pri razvoju modela RX BREAK riješio sve te nedostatke i dopunio ih tehničkim potplatom, s kojim dobivano nezamislivu mekoću.

L37074200_RX_BREAK_W_bordeaux_light_grey_-_Women
3D EVA pjena garantira mekoću i produženi životni vijek     Foto: Salomon

RX BREAK udružuje ključne karaktersitike koje daju udobnost, stabilnost i lakši odraz. Amortizaciju daje i 3D EVA pjena, koja garantira mekoću i produženi životni vijek. Poseban Contagrip™ potplat daje dobar obuhvat stopala i stabilnost, koji su neophodni za rasterećenje stopala.

L37070500_RX_BREAK_black_fern_green_Men

Uz pomoć 360 stupanjskog obuhvata rista, Salomon japanke odlično fiksiraju stopalo i zato omogućavaju udobniji i pravilniji hod. Uz naglašeni rub na petnom dijelu, peta je uvijek u optimalnom položaju, a hod je zbog toga puno lakši čak i kada su japanke mokre.

Amortizacija, stabilnost, udobnost i lakoća – RELAXI nude kombinaciju svih tih karakteristika, da bi se vaša stopala mogla odmoriti! RX BREAK su namijenjene sportašima za opuštanje nakon aktivnosti ili za svakodnevno nošenje u ljetnim mjesecima koji dolaze.

Više saznajte na Salomon Hrvatska.

Vezane teme:

Drugi dio sage o Tajlandu: Koh Lipe idealan je otok za čisti hedonizam

Godišnji odmor iz snova ili ultimativni test živaca za roditelje

CoolKlub

CoolKlub autori