Search
Close this search box.
cool novi logo header

CityTrail: Vodimo vas na novu avanturu u trčanju!

CityTrail i Salomon omogučavaju vam besplatno otkrivanje ZG kutaka, sastanak je 29. travnja na Britancu kod Glazbene škole, 18 sati. Imamo vodiča i mogućnost testiranja opreme. Dolazite?

Baš sam pročitao da u SAD trči svaki deseti Amerikanac, a da u Hrvatskoj to čini tek jedan od tisuću Hrvata. Ne znam, ali osobno ipak imam osjećaj da je ta brojka malo veća ali ako to pišu oni koji se profesionalno time bave, onda su valjda u pravu. Osobno, imam osjećaj da sve više ljudi trči, a sam sam ušao u treću godinu amaterskog trčanja. Što to znači?

Otprilike to da sam prve godine sretno brojio dva ‘trčeća’ dana u tjednu. Druge godine u pitanju su bla tri ili četiri treninga kroz tjedan i ubrzo smo shvatili da nam treba neki cilj. Mojoj Barbari stoga je sinula ideja da počnemo trenirati za Zagrebački polumaraton. Obzirom da smo imali temelj, trenirali smo deset tjedana i uspjeli smo. Sami smo čitali o prehrani i sami smo odabrali tip treninga koji nas je na kraju zajedno (skupa smo ušli kroz cilj) doveo do kraja najljepše utrke u životu.

U škole trčanja nismo išli samo zato jer nam je bilo jasno da zbog količine posla nećemo uspjeti uskladiti svoje kalendare. Inače, jasno da bi trčali s ekipom još i kako! I evo nas sada u trećoj godini. Spremni smo za nove izazove. Polumaraton? Svakako! Dva? Možda. Nije tajna da potajno razmišljamo i o maratonu koji će svakako doći na red.

Ovo pišem kao uvod u jednu novu priču koju smatram jako zanimljivom. Jeste li čuli za CityTrail? Znate li što je CityTrail?

CityTrail ili trčanje po gradskim ulicama predstavlja stalno istraživanje i neprestano otkrivanje jedinstvenih trkačkih staza u svakome gradu. CityTrail je onaj dio trkačke priče u kojem cijeli grad pretvarate u svoj poligon i iskreno, čim sam čuo o čemu je riječ, sinulo mi je: Pa da! Zato i ja trčim!

Salomon CityTrail
Citytrail – nikad po istoj stazi   Foto: Salomon

Naime, moja misao vodilja koja me cijelo vrijeme prati, da ne kažem proganja, jest ta da u svakom trenutku želim imati dovoljno snage i energije da, kada god osjetim potrebu, jednostavno krenem i poravnam sve uzbrdice i ulice u Zagrebu. Bez neke određene rute u glavi, želim jednostavno pretrčati što je moguće više po što je moguće različitijoj stazi. A to je zapravo CityTrail. Cijeli grad je poligon, a zapreke su samo vaša mašta.

COOL GADGET: SUUNTO Ambit 2R je novi cool gadget samo za trkače

.

Cool vijest je da ekipa iz Salomona po prvi puta organizira CityTrail u Zagrebu, već 29. travnja u 18.00 sati na sjevernom dijelu Britanca kod Glazbene škole u planu je prvi sastanak. Slobodno se možete priključiti cijeloj priči i vidjeti o čemu pričam.

Vodič za CityTrail Zagreb je Andrea Fazlić, 24-godišnji student kineziologije i aktivni natjecatelj u multisport i atletskim disciplinama! Trčanje u društvu ovog momka koji trči prosječno šest puta tjedno na različitim podlogama i sa različitim ciljevima treninga zvuči nam više nego dobro i napeto jer nije baš da svaki dan imate priliku trčati s nekim kome je trčanje svakodnevica.

Prijavite se na CityTrail trkačko druženje, besplatno tjedno otkrivanje novih, dinamičkih ruta uz obilazak zanimljivih punktova u gradu uz mogućnost testiranja Salomon opreme. Mi svakako hoćemo!

Vezane teme:

Što je kadenca u trčanju i kako pronaći optimum?

 

Barbara Strelar