Došli smo ostaviti trag (3): Ožujsko Meksiko i Kamerun, ne gledajte tekmu prije ovih reklama!

Ožujsko Meksiko becarac
Ožujsko Meksiko becarac

Nakon prve mislili smo WOW, od druge i Brazilki koje plešu drmeš smijemo se u krug, a treća i četvrta pokazuju da prve dvije nisu slučaj i da agenciji BBDO Zagreb treba dati sve pohvale. Genijalno! #WorldCup2014

OK, nemamo nikakav deal s Ožujskim osim njihovih reklama koje su pred SP u Brazilu uistinu fenomenalne. Osvajaju na prvu! Već smo pisali o ‘Došli smo ostaviti trag’ – jednoj od najboljih reklama u nas u posljednje vrijeme i taman kad smo mislili da će nas ekipa prepustiti odbrojavanju do početka prvenstva  – iznenadili su nas još dva puta. 

Zagrebačkom BBDO-u i ekipi iz pivovare već smo čestitali putem Twittera, a mogli bi još jednom jer dvije reklame Ožujsko Meksiko (Mariachi) i Ožujsko Kamerun (Linđo) ponovo osvajaju na prvu.

Odakle sad naša fascinacija tim reklamama? Ovako, samo ekipa s iskustvom u agencijama zna koliko je teško u malom broju sekundi (i u još manje vremena) prikazati sve što klijent traži, a obzirom da je riječ o generalnom sponzoru nogometne reprezentacije slobodno možemo reći da je uz brand u pitanju veliki izazov: kako prikazati i duh jedne nacije.

OK, spomenuli smo naciju, možda se nećete složiti s time, možda smo otišli predaleko, ali vic i poanta koje reklame nose u sebi jednostavno je precool! Najbolje od svega jest to da je sve mogao biti djelić trenutne inspiracije i samo možemo poželjeti da i repka bude na istom novu u Brazilu!

Uostalom pogledajte sami. Prvo Ožujsko Meksiko (Mariachi pjevaju bećarac):

Dobar je Mariachi, al’ bećarac je jači!

 

Pa potom Ožujko Kamerun (ples Linđo)

Kad zasvira s lijerice struna… Igrat’ će se Linđo sve do Kameruna!

 

Slobodno predložite i anketu. Koja je reklama najbolja. Nama su brazilske plesačice i dalje hit ali ako se odmaknemo vidjet ćemo kako su na COOL način BBDO-ovci zaokružili priču i, zapravo, navijamo za Vatrene da stignu što dalje. Tko zna što su sve u stanju smisliti.

Vezane teme:

HRVATSKA Vs. BRAZIL ili kako možemo do velike pobjede?

Brazil #WorldCup2014: 10 reklama koje ne bi smjeli propustiti (i u nas ih nećete vidjeti)

 

More from CoolKlub

30 godina filma Footloose, možete li vjerovati? Kevin Bacon još uvijek ima ‘ono nešto’!

Kevin Bacon nakratko je ‘oživio’ Rena McCormacka, svog lika iz...
Saznaj više

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *