Search
Close this search box.
cool novi logo header

Došli smo ostaviti trag (3): Ožujsko Meksiko i Kamerun, ne gledajte tekmu prije ovih reklama!

Nakon prve mislili smo WOW, od druge i Brazilki koje plešu drmeš smijemo se u krug, a treća i četvrta pokazuju da prve dvije nisu slučaj i da agenciji BBDO Zagreb treba dati sve pohvale. Genijalno! #WorldCup2014

OK, nemamo nikakav deal s Ožujskim osim njihovih reklama koje su pred SP u Brazilu uistinu fenomenalne. Osvajaju na prvu! Već smo pisali o ‘Došli smo ostaviti trag’ – jednoj od najboljih reklama u nas u posljednje vrijeme i taman kad smo mislili da će nas ekipa prepustiti odbrojavanju do početka prvenstva  – iznenadili su nas još dva puta. 

Zagrebačkom BBDO-u i ekipi iz pivovare već smo čestitali putem Twittera, a mogli bi još jednom jer dvije reklame Ožujsko Meksiko (Mariachi) i Ožujsko Kamerun (Linđo) ponovo osvajaju na prvu.

Odakle sad naša fascinacija tim reklamama? Ovako, samo ekipa s iskustvom u agencijama zna koliko je teško u malom broju sekundi (i u još manje vremena) prikazati sve što klijent traži, a obzirom da je riječ o generalnom sponzoru nogometne reprezentacije slobodno možemo reći da je uz brand u pitanju veliki izazov: kako prikazati i duh jedne nacije.

OK, spomenuli smo naciju, možda se nećete složiti s time, možda smo otišli predaleko, ali vic i poanta koje reklame nose u sebi jednostavno je precool! Najbolje od svega jest to da je sve mogao biti djelić trenutne inspiracije i samo možemo poželjeti da i repka bude na istom novu u Brazilu!

Uostalom pogledajte sami. Prvo Ožujsko Meksiko (Mariachi pjevaju bećarac):

Dobar je Mariachi, al’ bećarac je jači!

 

Pa potom Ožujko Kamerun (ples Linđo)

Kad zasvira s lijerice struna… Igrat’ će se Linđo sve do Kameruna!

 

Slobodno predložite i anketu. Koja je reklama najbolja. Nama su brazilske plesačice i dalje hit ali ako se odmaknemo vidjet ćemo kako su na COOL način BBDO-ovci zaokružili priču i, zapravo, navijamo za Vatrene da stignu što dalje. Tko zna što su sve u stanju smisliti.

Vezane teme:

HRVATSKA Vs. BRAZIL ili kako možemo do velike pobjede?

Brazil #WorldCup2014: 10 reklama koje ne bi smjeli propustiti (i u nas ih nećete vidjeti)

 

CoolKlub

CoolKlub autori