Search
Close this search box.
cool novi logo header

Aplikacija PhotoMath, dovoljna je fotka i – znaš (da je iz Hrvatske)!

Apsolutni hit konferencije u Londonu je aplikacija koja korak po korak rješava matematičke jednadžbe koje je dovoljno snimiti fotoaparatom. Pogledajte video, nije montaža!

Ako govorimo da nam se posljednjih dana događaju čuda pa su neke institucije stvarno počele raditi svoj posao, spomenimo barem jedno pravo i vrijedno pisanja i prostora, a za koje je zaslužna jedna domaća tvrtka.

Riječ je o aplikaciji PhotoMath hrvatske tvrtke MicroBLINK, predstavljene na konferenciji TechCrunch Dirupt Europe u Londonu. Tvrtka MicroBlink koja stoji iza ove aplikacije, bavi se razvojem softwarea za mobilne uređaje.

Aplikacija PhotoMath ‘prepoznaje’ matematičke jednadžbe i rješava ih uz pomoć kamere pametnog telefona (dovoljno je fotografirati jednadžbu) što je bilo dovoljno vrijedno za finale tehnološkog natjecanja. Ekipi iz PhotoMatha prva nagrada od 30.000 funti izmaknula je za dlaku ali kladimo se da bi i prije samog natjecanja/predstavljanja potpisali ovakav razvoj situacije.

Naime, o njima su se raspisali svi koji prate ovu industriju pa je za tvrtku čuo svak kome je bitno. Magazin Business Insider PhotoMath tako naziva ‘magičnim’, a da je zaista tako govori i podatak da je u app trgovinama potukla sveprisutni Facebook Messenger. Slatko zar ne?

“Matematika je jedan od najtežih predmeta u školi… Ali što ako biste imali mogućnost koristiti vaš pametni telefon za rješavanje jednadžbi, jednostavno tako što snimite zadatak vašim telefonom, a aplikacija potom radi za vas? To je ideja koja stoji iza aplikacije PhotoMath”, napisao je Forbes u detaljnom prikazu aplikacije kojeg je snminio i CNN.

Pogledajte video:


 

 Vezane teme:

Luka Abrus direktor tvrtke ‘Pet minuta’: Pet koraka do izvoza softvera

Zašto bi trebali čitati o startupima i ICT industriji

Znate li što je Taskworld? Nova aplikacija za uštedu vremena na projektu na kojem radite

Claudio Kramaric

Savjetnik za #svedigtialno za male i velike tvrtke. Specijalist za e-trgovinu, internet marketing i sadržaj. Predavač na Algebri. Poduzetnik. Osnivač CoolKluba i direktor tvrtke CoolMedia d.o.o. Obožava pisanje i trčanje. Pratite me na>>>