SUUNTO Ambit 2R je novi cool gadget samo za trkače

Suunto AMBIT 2R r
Suunto AMBIT 2R r

Zašto baš ovaj sat? Moćan, otporan, jednostavan za korištenje – kako napredujete vi tako vam se otvara sve više i više funkcija i korisnih aplikacija


Znate li da premijer i ministar vanjskih poslova Finske nose liniju satova Ambit pri [lightbox link=”https://coolklub.com/wp-content/uploads/2014/03/Finski-premijer-Jyrki-Katainen.jpg#”]svakodnevnom obavljanju poslova?[/lightbox] Ne znam mjere li pritom prijeđene kilometre ili samo paze na otkucaje srca u nekim izvanrednim situacijama, ali činjenica jest da je riječ o iznimno cool satovima proizvođača sa 75 godišnjom tradicijom koje cijene sportaši profesionalci i amateri.

Da, slab sam na satove općenito. I priznajem, moji se treninzi baziraju na bazi nagrađivanja samoga sebe. Nemojte me krivo shvatiti motiviran sam itekako(!) ali ipak se motiviram jače kada znam da ću uskoro nabaviti tenisice, dio opreme ili novi gadget koji će mi pomoći u trčanju. U ovom slučaju radi se o satu. I to ne bilo kakvom. Ambit2R koji je za razliku od prethodnih verzija (Ambit 2 i Ambit 2S) namijenjen isključivo trkačima.

Zašto baš ovaj sat? Moćan, robustan, jednostavan za korištenje – kako napredujete vi tako vam se pomalo otvara sve više i više funkcija koje će vam kao trkaču svakako trebati, a to je COOL. Sjedi i vozi!

Dakle Ambit2R. Evo još malo infosa. Sat je predstavljen u siječnju ove godine i dolazi u dvije boje bijeloj i crnoj. Dolazi sa Suunto mjeračem srčanog pulsa ili bez njega. Suunto Ambit2 R omogućava vam puno preciznih funkcija uz pomoć kojih možete sami planirati svoje treninge ili ih možete preuzeti s portala Movescount.com. Sat vas zatim svaki dan podsjeća na vaše ciljeve, pokazuje vam koliko ste odradili, a za vrijeme trčanja pokazuje podatke o uspješnosti treninga.

U sat je integriran i akcelerometar (slična stvar se nalazi u današnjim mobitelima), koji putem GPS-a može izračunavati točniju brzinu kretanja

Sat vam daje brz i točan prikaz brzine i udaljenosti uz pomoć tehnologije FusedSpeed, jedinstvene kombinacije GPS-a i podataka o kretnjama vaše ruke, a istovremeno mjeri i trkačku kadencu vašeg zapešća. Koliko se može vidjeti prema dostupnim informacijama tu je i Track-back i navigacija.

I sad ono, meni najvažnije.

Ono o čemu sam govorio na početku. Ovaj sat možete nadograđivati po potrebi i vlastitom napretku. Uz pomoć Suunto Apps lako je moguće dodati još više funkcija. Svaki vlasnik sata otvara svoj račun na Movescount.com unosi svoj model sata i, zapravo, otvara svoj online sportski dnevnik koji mu pomaže u analizi treninga. Naravno, svaki korak možete dijeliti na svojim profilima društvenih mreža.

Neke od funkcija Ambit 2R sata:

• Virtualni trener: Ove godine spremam se od početka za neki novi cilj, da li će to biti neki maraton krajem sezone – nemam pojma. Ali svakako namjeravam podići svoju ljestvicu I slijediti pomoć virtualnog trenera. Naime, ovaj sat vam ’govori’ kada ćete trčati brže, a kada sporije! Ova je aplikacija namijenjena je treningu intervala izdržljivosti. Sve što trebate je odabrati inenzitet treninga, a virtualni trener će vam u svakom trenutku diktirati tempo.

Gost trkač: Utrka protiv nevidiljivog protivnika. Pozitivna udaljenost pokazuje vam da vodite u utrci, a negativna da zaostajete za svojim konkurentom.

Učinak trčanja: Ova aplikacija omogućava vam poboljšanje učinka vašeg trčanja uz očitanje broja udaraca srca po kilometru/milji.

Intenzivni intervali: Ova aplikacija vodi vas kroz kratak, ali iznimno intenzivan trening. Počnite zagrijavanjem, trčanjem 15 x 200 m s 30 sekundnim predahom i na kraju s istrčavanjem.

• Vrijeme maratona: Sat izračunava vrijeme završetka maratona uz pomoć vaše trenutne brzine. Na taj način u svakom trenutku znate jeste li dovoljno brzi za željeni rezultat.

More from Claudio Kramaric
Dobre taktike za prionuti na posao nakon godišnjeg odmora
Satrani krizom nakon godišnjeg odmora odlučili smo pokrenuti akciju ‘Obrane i zaštite...
Read More
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.