Posao i ciljevi: Što bi bilo kad bi bilo…

POSAO I CILJEVI

Za one koji ne žele svakodnevno gubiti dragocjene trenutke čekajući neki trenutak u budućnosti, važno je da u rutinskim aktivnostima pronalaze svoju dozu sreće 

Što nas sprječava da ostvarimo svoje snove? Zašto ne krenemo s određenim aktivnostima koje će nas dovesti do ostvarenja cilja?

Stručnjaci kažu da promjena nastaje kad nam nezadovoljstvo postojećim stanjem počinje stvarati neugodu, kad prepoznamo smjer i kad se napokon pokrenemo.

Naravno, za kretanje je važno imati resurse, a prije putovanja je potrebno provjeriti imamo li svu putnu opremu.

Mnogi ljudi nisu uopće sigurni što zapravo žele. Ako se planirate baviti poduzetničkim projektima, taj preduvjet biste trebali moći ispuniti. Dakle, jako je važno da se posvetimo svom poslu, posebno u prvim mjesecima i godinama poslovanja. To nećemo moći ako u tom poslu ne uživamo i ako ne vidimo širi smisao takvog napora i uloženog vremena.

Mnogi poduzetnici će potvrditi da u vlastitoj tvrtki rade više nego što su radili za bivše poslodavce. Mnogi se odlučuju na poduzetništvo zbog slobode. Činjenica jest da poduzetnik sam kreira dio svog puta, no važno je sjetiti se da ta avantura zahtijeva zalaganje često iznad punog radnog vremena.

Prije nego što se onda odlučimo na takav zahvat, važno je da smo prepoznali svoje snove i da smo sigurni da ih želimo ostvariti. Nakon toga slijedi pitanje koje trebamo postaviti sebi – što me zapravo koči da napravim prvi korak?

Sve teme ove autorice

[divider]Elvira Mlivić Budeš [/divider]

elvira mlivic budes
Elvira Mlivić Budeš

Tekst je uz dopuštenje prenijet sa stranice www.poduzetnica.blogspot.com. Mr. sc. Elvira Mlivić Budeš je autorica specijaliziranih poslovnih priručnika. Poduzetnica, konzultantica i voditeljica programa usavršavanja Poslovnog učilišta Filaks.

 

More from Elvira Mlivić Budeš
Ovo je 5 odluka za vas, ako zaista želite postati bolji u svim aspektima života
Ako smo aktivni, ne znači da smo učinkoviti. Nažalost, postaviti cilj i...
Read More
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.