Search
Close this search box.
cool novi logo header
najbogatiji video blogeri

Razmišljate o zaradi na YouTube kanalu? Ovo su najbogatiji video blogeri

PewDiePie je na prvome mjestu liste koja će možda iznenaditi znalce, ali svakako pokazuje trendove: ako želite odaberite smjer i krenite (samo učinite to na engleskom!)

Analitička kompanija SocialBlade je izračunala, a BusinessInsider objavio listu najgledanijih kanala na YouTubeu. Zahvaljujući klikovima milijuna ljudi, vlasnici ovih kanala postali su milijunaši. Naime, nakon što im YouTube ‘odreže’ svoj dio od 45% zarade na klikovima, nekima od njih ostaje cool svota od nekoliko stotina tisuća pa sve do nekoliko milijuna američkih dolara (na godinu).

Izračun je baziran na prosječnom dnevnom broju gledanja pomnožen sa cijenom klika, prosječnoj vrijednosti reklama (bannera ili rollupova) i brendova koji se spominju.

Lista će vas možda iznenaditi. Na njoj, na primjer, nisu navedeni Nigahiga, Jenna Marbles i Ray William Johnson (svi s preko 10 milijuna pretplatnika) i možda na njoj ne pronađete svog favorita ali svakako će vam dati uvid u kretanja na YouTube mreži.

5. SKYDOESMINECRAFT

Kako ćete vidjeti, na listi su prilično zastupljeni komentatori igara. Adam Dahlberg jedan je od njih i najviše se posvećuje ‘Minecraftu’. Procijenjena godišnja zarada iznosi od 293.000 do 2,9 milijuna američkih dolara nakon YouTubeova djela od 45%.

Ima gotovo devet milijuna pretplatnika i 1,66 milijardi gledanja.

4. SMOSH

YouTube veterani Ian Hecox i Anthony Padilla. Poznati su po parodijama na video igre i modernu kulturu. Procijenjena godišnja zarada iznosi od 448.000 do četiri i pol milijuna američkih dolara.

Imaju gotovo 28 milijuna pretplatnika i 4,6 milijardi gledanja.

3. DISNEYCOLLECTORBR

Iza ovog imena krije se anonimna Brazilka koja prikazuje Disneyeve igračke, otvara kutije, slaže ih, komentira i, u neku ruku, recenzira. Popularna je među roditeljima i djecom što se i vidi prema izračunu.

Na godinu zarađuje od 505,000 do pet milijuna dolara. Sa ‘samo’ milijun pretplatnika, prikupila je zavidan broj gledanja – milijardu i pol. Cura zarađuje svaki puta kada vaš mališan odgleda video sastavljanja najnovijeg Lego Star Warsa.

2. BLUCOLLECTION

Roditelji su brzo shvatili da će svoje najmilije lako umiriti prepuštajući im da gledaju kako netko slaže gračke. Kao i u prethodnom slučaju to su prepoznale brojne kompanije koje ovom nepoznatom autoru kanala omogućuju finu zaradu: od 660,000 do 6,3 milijuna dolara na godinu. Sa 628.000 pretplatnika i 1,38 milijardi pregleda, uopće nije loše.

1. PEWDIEPIE

Felix Arvid Ulf Kjelberg je Šveđanin i komentator igrica. U posljednja tri mjeseca nekim nam je čudom YouTube prikazao njegove video uratke koje smo, priznajemo, odgledali od početka do kraja. Da se razumijemo, nisu to kratki video isječci koji traju minutu ili dvije, već prave mini serije o igranju video igara. Da nas pitate zašto – nemamo pojma. Jednostavno PewDiePie ima neku vibru koja vas tjera da odlgedate video ili barem većinu.

Prema pisanju BusinessInsidera uspjeh se pripisuje tome što uistinu gradi svoju mrežu gledatelja, javlja im se i sudjeluje u komentarima. Njegova zarada na godišnjoj bazi procijenjena je na 825.000 do 8,4 milijuna dolara.

Zajednica pretplatnika rapidno raste (23.9 milijuna), a njegovi video uratci pregledani su, nevjerojatnih 3,69 milijardi puta!

Ovo je kompletna lista 20 HOT YouTube kanala

CoolKlub

CoolKlub autori