Recept kako zavoljeti ponedjeljak!

Zavolite ponedjeljak

Ne ubijajte glasnika znamo kako vam je! Autorica Cool Kluba nudi rješenje misterija zvanog ‘depresivni ponedjeljak’, sjetili smo se pet razloga ‘ZA’ dobar ponedjeljak!

Osim ako nije praznik, ako ne slavite rođendan ili ste vlasnik dobitnog loto-listića velika je vjerojatnost da mrzite ponedjeljak. I to je OK.

Za ponedjeljak, u najmanju ruku, možemo reći da većini nije omiljeni dan. Štoviše, na listi depresivnih dana u godini, ponedjeljak je uvjerljivo prvi. Doista, kažu da je ponedjeljak i statistički najomraženiji dan u tjednu. Čim ujutro uključimo radio prati nas lagano cendranje i žalopojke za vikendom.

kako zavoljeti ponedjeljak

Pjesmice kao “Manic Monday” ili “I Don’t Like Mondays” hitovi su baš svakog ponedjeljka ujutro, osim ako se poklopilo da je praznik. I tako sve do petka, kada (kao) kreće sretniji dio tjedna. Zašto? Ja to ne kužim… meni je ponedjeljak najCool dan! Iako volim i petak i subotu i utorak i nedjelju, ma i srijedu i četvrtak, ponedjeljak mi je baš prirastao srcu!

Možda to nije baš uobičajno, mnogi stvarno mrze taj dan, ali evo zašto mislim da je ponedjeljak baš cool dan. Kako zavoljeti ponedjeljak? 

Ponedjeljak je prepun mogućnosti

Počinjemo od početka, cijeli tjedan je pred nama, rade se planovi, postavljaju ciljevi i sve je otvoreno, novo. Stvarno nam ne treba Nova Godina za nov početak. Ponedjeljak je sasvim dovoljan!

Pozitivni ponedjeljak

postavit će temelje cijelog tjedna. Ako ponedjeljak gledate kao cool pozitivan dan i dočekate ga s uzbuđenjem i veseljem zamislite kakav će vam onda tjedan tek uslijediti. Ponedjeljak za ponedjeljkom, tjedan za tjednom, mjesec za mjesecom, vedrina i pozitivno ozračje će vas pratiti u stopu.

Ponedjeljak je dan od akcije

Stalno razmišljate o promjeni, neispunjenim željama I neostvarenim idejama? Treba nešto poduzeti, možda je za vas to početi vježbati, prestati puštiti, možda krenuti na dijetu, možda tražiti povišicu ili pokrenuti vlastiti posao.

Napišite pismo…

…’svom’ ponedjeljku. Stvarno. Pisanje ima terapeutsku moć i uopće nije loša ideja zapisati zašto ste odlučili okrenuti ploču umjesto da grintate. Pogledajte primjer, već i nekoliko riječi bit će dovoljno.

Kad nešto stvarno želite, trebate se pokrenuti. Nema boljeg dana za pokretanje brda i dolina nego ponedjeljak. Naš prijedlog je: napravite bucket listu, prigrlite promjene, napišite vrhunski CV, počnite trčati. Ustvari jednostavno budite Cool! Napište nam zašto vi (ne)volite ponedjeljak!

 

More from @B_arrow

Fotogalerija Facebook hita ‘Nekad i sad’

Dobre ideje uz nula kuna još su bolje kada se za njih...
Saznaj više

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.