Što je vitamin C serum?

Što je vitamin C serum?

U jednom trenu svi pričaju o tome pa smo provjerili. Naime, i znanstveno je dokazano da gotovo ni jedan anti aging sastojak nije ravan snazi djelovanja vitamina C


Samo u slučaju da ste posljednjih deset godina izbjegavali magazine ili trgovine kozmetikom, mogli ste propustiti snažan uspon i popularnost vitamina C u anti aging proizvodima. Naime riječ je o sastojku kojeg mnoge žene danas nazivaju ‘čarolijom’ jer pomaže zadržati mladenački izgled duže i bez noža.

OK, idemo dalje, što je vitamin C serum? Iako tih anti aging sastojaka ima puno i mnogi od njih učinkovito djeluju na bolji i zategnutiji izgled kože, gotovo ni jedan nema toliko jasno znanstveno dokazano djelovanje i vrhunske rezultate kao vitamin C serum za lice (na ovom linku možete nabaviti jedan takav).

Dapače, može se slobodno reći da je Vitamin C zvijezda među anti-aging sastojcima jer pomaže rastu i razvoju tkiva u svim dijelovima tijela, zacjeljivanju rana i potiče stvaranje kolagena.

Zanima te više? Pogledaj što o vitamin C serumu kažu stručnjaci!

U bilo kojem obliku, čak i vrlo niskim koncentracijama od 0.6% vitamin C je učinkovit. Osim što je izrazito snažan antioksidans koji koži pruža zaštitu od svega i svačega….#čitaj slobodnih radikala i utjecaja okoliša, ali i nagomilanog stresa u tijelu, godine istraživanja dokazale su da vitamin C može čini sljedeće: vitamin c serum za lice

  • smanjiti hiperpigmentacije na koži
  • potaknuti proizvodnju kolagena
  • smanjiti upalne procese i iritacije
  • umiriti crvenila i ubrzati zacijeljivanje

Koža je kao prekrivač i njezin izgled ovisi o snazi strukture koja se nalazi ispod nje. Kolagen kao glavni element te strukture može koži dati čvršći i utegnutiji izgled, a vitamin C upravo snažno potiče proizvodnju kolagena.

Nadamo se da smo odgovorili na pitanje: ‘Što je vitamin C serum’. Pazite, ne treba se zavaravati da će SAMO vitamin C vašoj koži dati poticaj da izgleda mlađe i zdravije (obavezno brinite i o kvalitetnoj prehrani, dobrom snu i smanjite stres), ali ga svakako uvrstite u svoju svakodnevnu rutinu njege kože.

More from Barbara Strelar
Aplikacija GoWemy ili kako do brže odluke što odjenuti
Koliko je uspješan vaš styling reći će vam aplikacija GoWemy! Trebate napraviti selfie u...
Read More
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.