Search
Close this search box.
cool novi logo header
Što je vitamin C serum?

Što je vitamin C serum?

U jednom trenu svi pričaju o tome pa smo provjerili. Naime, i znanstveno je dokazano da gotovo ni jedan anti aging sastojak nije ravan snazi djelovanja vitamina C


Samo u slučaju da ste posljednjih deset godina izbjegavali magazine ili trgovine kozmetikom, mogli ste propustiti snažan uspon i popularnost vitamina C u anti aging proizvodima. Naime riječ je o sastojku kojeg mnoge žene danas nazivaju ‘čarolijom’ jer pomaže zadržati mladenački izgled duže i bez noža.

OK, idemo dalje, što je vitamin C serum? Iako tih anti aging sastojaka ima puno i mnogi od njih učinkovito djeluju na bolji i zategnutiji izgled kože, gotovo ni jedan nema toliko jasno znanstveno dokazano djelovanje i vrhunske rezultate kao vitamin C serum za lice (na ovom linku možete nabaviti jedan takav).

Dapače, može se slobodno reći da je Vitamin C zvijezda među anti-aging sastojcima jer pomaže rastu i razvoju tkiva u svim dijelovima tijela, zacjeljivanju rana i potiče stvaranje kolagena.

Zanima te više? Pogledaj što o vitamin C serumu kažu stručnjaci!

U bilo kojem obliku, čak i vrlo niskim koncentracijama od 0.6% vitamin C je učinkovit. Osim što je izrazito snažan antioksidans koji koži pruža zaštitu od svega i svačega….#čitaj slobodnih radikala i utjecaja okoliša, ali i nagomilanog stresa u tijelu, godine istraživanja dokazale su da vitamin C može čini sljedeće: vitamin c serum za lice

  • smanjiti hiperpigmentacije na koži
  • potaknuti proizvodnju kolagena
  • smanjiti upalne procese i iritacije
  • umiriti crvenila i ubrzati zacijeljivanje

Koža je kao prekrivač i njezin izgled ovisi o snazi strukture koja se nalazi ispod nje. Kolagen kao glavni element te strukture može koži dati čvršći i utegnutiji izgled, a vitamin C upravo snažno potiče proizvodnju kolagena.

Nadamo se da smo odgovorili na pitanje: ‘Što je vitamin C serum’. Pazite, ne treba se zavaravati da će SAMO vitamin C vašoj koži dati poticaj da izgleda mlađe i zdravije (obavezno brinite i o kvalitetnoj prehrani, dobrom snu i smanjite stres), ali ga svakako uvrstite u svoju svakodnevnu rutinu njege kože.

Barbara Strelar