Trudom do uspjeha: Budi kao pauk koji nikad ne odustaje!

TAJNA PAUKOVE MREZE TRUD I USPJEH
TAJNA PAUKOVE MREZE TRUD I USPJEH

Da li Vam se ponekad čini da se trudite, a nikako do cilja? Ili sve traje mnogo duže nego ste planirali? Čitajte dalje jer slijedi inspirativna priča…


Jeste li nekada promatrali pauka kako plete svoju mrežu? Kreće iz ili od ničeg. I pomalo širi svoje carstvo. Čvor po čvor. Ukoliko pronađe neki tamni i teško dohvatljivi kutak gdje paučinu nitko i ne primjećuje, možda mu uspije iz prve stvoriti sigurnost za cijeli život.

No, većina ih se ipak nađe na mjestima koja su našim metlama vrlo dostupna i gdje će kad-tad morati krenuti iznova. Dok čistimo i kidamo njihove mreže rijetko razmišljamo da uništavamo nečiji trud i rad. Dugotrajni posao jednog malog živog bića.

Čini se da ih to ne smeta, oni jednostavno pletu ponovo. Ne odustaju! Trude se dalje. Vjerojatno im samo njihovo postojanje jednostavno ne dopušta da zastanu, da si postave pitanje koje se mnogi od nas pitaju:

Ima li trud smisla?

Baš kao i ja, mnogo puta ste se sigurno pitali upravo ovo pitanje. Kada stvari ne idu glatko ili, bolje reći, kada ne idu upravo onako kako smo si zamišljali, ljudski je upitati se: Pa čemu sve to? Čemu sav taj trud? Što to meni treba?

ČITAJTE I OVO: STOP odgađanju poslova u 4 jednostavna koraka!

 

Rado bi odustali, pustili sve k vragu, pronašli neki izgovor zašto ne možemo nastaviti željenim putem. I baš tada, možda treba manje razmišljati o smislenosti našeg truda i krenuti korak po korak. Baš kao pauk.

Vjerojatno su upravo one stvari oko kojih ste se najviše trudili u životu, upravo one koje najviše cijenite. Na kraju krajeva, mnoge korake putem zaboravljamo. Ono što ne zaboravljamo je cilj koji smo ostvarili uz mnogo truda. No, razmislite, trebali bi svakako pamtiti i trud.

Trud koji vas je doveo do ostvarene želje može vas motivirati i potaknuti da učinite korak dalje i ostvarite slijedeći cilj. Trudite se i ništa nije nemoguće.

Nastavak ove inspirativne priče (ili početak koji me orapsoložio za post, kako vam drago): Danas sam u kutu svoje sobe brisala prašinu. Jedan od malih paukića koje u svojoj sobi  svjesno ostavljam da žive (praznovjerje – pauci donose sreću), u mrežu je uhvatio skakavca barem dvadeset puta većeg od njega samog.

Iako mu svojim čišćenjem vjerojatno redovito remetim planove ipak je dočekao svoju priliku i trud mu se na kraju isplatio. Uhvatio je zvjerku mnogo veću od njega! I on sada, dok ovo pišem, plete novu mrežu, možda za neki novi uspjeh.

Ruku na srce, ni pauci niti ljudi, bez truda ne bi postigli ništa!

Vezane teme:

Kako razmišljati pozitivno – vježbe od pola minuted

Život u Irskoj. Kako je Ana pronašla sreću u Dublinu

More from Barbara Strelar
#BandGate uzima maha, Apple što si učinio?
Je, kućište je moglo biti i čvršće. No, što ste očekivali, ovaj...
Read More
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.