Search
Close this search box.
cool novi logo header
Vrijeme je dragocjenije od vašeg novca! Evo i zašto

Vrijeme je dragocjenije od vašeg novca! Evo i zašto

Kao i s novcem, kada ga ne trošite uzalud nego uložite u dobre i prave projekte – on počinje raditi za vas. Tako je i s vremenom. Život treba živjeti i u njemu uživati

„Vrijeme je novac“ poznata je izreka koju većina nas interpretira kao utrku za novcem i onime što nam omogućava. No, trebamo li zapravo trčati za vremenom i ima li išta vrijednije od njega? Dovoljno je samo krenuti od činjenice da smo svi ovdje „samo“ na određeno vrijeme i tada shvaćamo, da upravo vrijeme postaje naša najvrijednija imovina. Vrijeme ne možemo kupiti, niti ga vratiti, za vrijeme nema „vremenske mašine“ niti popravnog ispita.

Zato, ukoliko do sada niste, zapitajte se: Da li se sa svojom najvrijednijom imovinom, vremenom – razbacujem, da li ga  „trošim“ na nebitne stvari? Da li je moje vrijeme uvijek dobro iskorišteno?

NAJCOOL način da svoju najdragocjeniju imovinu utrošimo kvalitetno i pametno, je da je oplemenimo i da iz nje dobijemo najbolje! Kao i s novcem, kada ga ne trošite uzalud nego uložite u dobre i prave projekte – on počinje raditi za vas. Tako je i s vremenom. Život treba živjeti i u njemu uživati.

Zabavljajmo se, činimo stvari koje nam daju zadovoljstvo i stvari zbog kojih se osjećamo korisno. To je uvijek najbolje utrošeno vrijeme. Sastavite svoju listu, što je za vas zabavno utrošeno vrijeme? Za mene to je:

• Gledanje dobrog filma ili kazališne predstave
• Čitanje dobre knjige
• Igranje tenisa
• Trčanje u prirodi
• Fini espreso u dobrom društvu
• Kuhanje za drage ljude
• Pisanje tekstova za Cool Klub

No, nije uvijek sve „fun & games“. Ima i onih stvari koje možda nisu tako ludo zabavne i možda nam na prvu ne pružaju veliko zadovoljstvo. Ali i te neke druge stvari su svakako dobro utrošeno vrijeme. Na primjer, vrijeme koje utrošimo da nešto postignemo, vrijeme utrošeno za vlastiti napredak, učenje, da nekom pomognemo ili da se o nekome brinemo sigurno će nam, na kraju, također omogućiti da osjetimo zadovoljstvo i sreću.

Predlažem da napišete još jednu listu, što je za vas kvalitetno utrošeno vrijeme? Za mene to je:

• Mukotrpno treniranje za polumaraton (jer treniram da uspijem)
• Pisanje poslovnih planova (jer planiram da ostvarim ciljeve
• Korekturno čitanje onog što sam napisala (jer ne volim greške – svoje pogotovo)
• Vožnja prijatelja na aerodrom u kasni sat (jer volim činiti drugima ono što bi voljela da oni čine meni)
• Čišćenje kuće (jer uživam u rezultatu)

Nemojte čekati neko neugodno suočavanje s vlastitom smrtnošću kada se probudite i počnete činiti ono što vam pruža zadovoljstvo, što vas čini sretnima i nakon čega osjećate da ste nešto postigli. [lightbox link=”https://coolklub.com/wp-content/uploads/2014/02/Life-Picture-Quote-Success.jpeg#”]I ne slušajte druge[/lightbox] da vam govore što bi trebali činiti s vašim vremenom.

Ako već niste, krajnje je vrijeme da svoju najvrjedniju imovinu počnete trošiti racionalno, pametno i sa svrhom. Jer vrijeme je dragocjeno!

Hvala na čitanju!

Vezane teme:

Evo kako vježbati da bi uhvatili – sreću!

Terapija glazbom. Pročitajte prije nego idući puta stisnete ‘Play’

Kako razmišljati pozitivno – vježbe od pola minute

Barbara Strelar