Evo kako vježbati da bi uhvatili – sreću!

bozic sretna
bozic sretna

Da li ste ikada pomislili da se upravo sada, baš u ovom trenutku svog života, nalazite upravo tamo gdje bi trebali i biti?

Vjerojatnost da je tako, vrlo je mala. Baš suprotno, zasigurno puno više energije i vremena trošite na razmišljanje o tome kako je neko drugo vrijeme bilo bolje ili kako bi sve u vašem životu bilo dobro SAMO DA…

Razlozi zašto „odgađamo“ sreću ili jednostavno zaboravimo uživati baš u ovom trenutku možda će nam se jednog dana činiti banalnima. Unatoč tome, često svi padnemo u zamku razmišljanja poput:

• samo da upišem fakultet
• samo da dobijem to dugo očekivano unaprjeđenje
• samo da imam veću plaću
• samo da sam mršaviji/a
• samo da pronađem ljubav
• samo da imam auto

I tako unedogled čekamo svoju sreću jer uvijek je postoji neki razlog zašto naša sreća nije potpuna. Dani prolaze u razmišljanju o stvarima koje nemamo ili onima koje nam ne idu od ruke, kao i stvarima koje želimo promijeniti u našim životima, a puno premalo o onima koje su dobre, pozitivne i onima koje su nam baš kako treba. Trava je uvijek zelenija na drugoj strani.

„Be careful what you wish for“ poznata je izreka koja na najjednostavniji mogući način kaže da iako nam se ponekad želje ispune, to ne znači da ćemo TADA biti sretni. Zgrabite svoju sreću SADA i ne odgađajte je.

Sigurno postoje mnoge lijepe i dobre i sretne okolnosti u vašim životima na kojima možete graditi taj osjećaj ispunjenosti i zadovoljstva, samo ih treba spoznati. Kakav god vas problem tišti, kakva god briga i situacija, prihvatite činjenicu da ste upravo tamo gdje trebate biti.

Preuzmite odgovornost, zgrabite svoj život i veselite mu se, jer upravo na taj način svi su vaši problemi već unaprijed riješeni. Ako mislite da je sve navedeno za vas preteško, imamo vježbu za vas koja jednako dobro funkcionira kod onih više ili manje negativnih osoba, ali koja također pomaže i onima koji inače imaju pozitivni stav.

Vježba se zove „Tri blagoslova“ ili „Što je danas bilo dobro?“. Osmislio ju je Martin Seligman, jedan od začetnika „Pozitivne psihologije“ i jedan od najutjecajnijih i najcitiranijih psihologa današnjice. Iako se vježbe zahvalnosti provlače kroz mnoge self-help knjige, ova vježba razlikuje se po jednom, a to je da nakon što zapišete tri dnevna događaja zbog kojih ste zahvalni i sretni morate i odgovoriti zašto.

Na primjer: „Hvala što sam uživao/la na kavi s prijateljima“.

I odgovor zašto: „Zato što volim društvo i moje prijatelje“.

Shvatili ste, čim odgovarate na još jedno malo pitanje zašto, dobivate ustvari još jedan blagoslov. Nastavite tako tri puta. Sve zapišite. Bit će zabavno pročitati što ste napisali s odmakom. Osmijeh i dobar osjećaj su zagarantirani.

Probajte ovu vježbu ponavljati barem 7 dana. Vježba je odlična priprema za Božić koji nam dolazi. Zašto ga ne bi ove godine dočekali JOŠ malo sretniji i zadovoljniji!

Cool Klub vam želi da neka vam stigne povišica i dugo očekivano unaprjeđenje. I da nam budete i ljepši i zdraviji i mršaviji (osim za one koji su PREmršavi) i naravno pametniji. No prije svega da budete JOŠ više cool čitajući Cool Klub. I da, pronađite ljubav i životni poziv i neka vam je sve NAJ NAJ za Blagdane… Sve su to ionako samo dodatni bonusi za sreću i zadovoljstvo koje svakodnevno gradite sami.

Imate savjet ili vlastitu vježbu? Napišite! Zaključimo ovu temu zajedno. Hvala!

Vezane teme:

Recept kako zavoljeti ponedjeljak!

Zeigarnik efekt: Čarobni štapić za produktivnost na poslu

More from Barbara Strelar
Jeste li nomofob? Velike su šanse da je odgovor potvrdan
Priznajem, GUILTY, moje je Barbara i ja sam nomofobičarka. Nije dobro, znam,...
Read More
Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.