Search
Close this search box.
cool novi logo header
Hostel Like Zagreb

Zašto lajkamo Hostel Like Zagreb

Zato jer je jedinstven po svom uređenju interijera pa ga se bez problema može prozvati i hotelom. Cool potez, jer Zagreb više nije turistička međustanica, a u Tkalčićevoj je engleski jezik službeni već duže vrijeme!

Nema tome dugo ali – ruku na srce – prave turiste u Zagrebu mogli ste vidjeti samo u blizini Glavnog kolodvora. I to samo na nekoliko sati dok su protezali noge čekajući drugi vlak. Zagreb je na njihovoj karti predstavljao međustanicu od točke A do točke B. Za njih, bio je to ‘možda zanimljiv grad’ ali ipak ne dovoljno da bi se u njemu zadržali duže nego je potrebno.

No, to se promijenilo unatrag godinu dana. Turizam je živnuo, a vjerujemo da su i srušeni svi rekordi posjećenosti (još tamo od Univerzijade 1987. godine). Zagreb se definitivno može pohvaliti ‘povećanim brojem noćenja‘, kako se to stručno kaže. Tko ne vjeruje, neka prošeta gradom bilo koji dan i uvjerit će se da je u Tkalčićevoj ulici službeni jezik je engleski već mjesecima.

U tom svjetlu treba promatrati sve veći broj hostela u Zagrebu od kojih se izdvaja Art hostel Like. I kada smo već povukli paralelu sa nekim drugim vremenima, sada odmah ističemo: hostel nekad i sad su kao nebo i zemlja. Studentima i mladima koji putuju ponuđeni su sasvim novi standardi koji s prijašnjim uvjetima nemaju mnogo veze. Naime, Like je najnoviji zagrebački hostel na raskrižju Vlaške i Draškovićeve ulice i iako relativno nov, već  se može pohvaliti stalnom promenadom gostiju sa svih strana svijeta. Ako ih upitate za dojmove najčešće će istaknuti  super uslugu i dizajn koji  nadilazi definiciju hostela.

Naime, art hostel  LIKE smješten je u unutrašnjosti potpuno adaptirane povijesne zgrade koja je izvana zadržala prepoznatljiv  zagrebački štih, a iznutra uvela sve divote koje cijene moderni nomadi. Od klime do besplatne WiFi veze do namještaja i detalja.

Usluga 0 – 24

U hostelu su 82 ležaja raspoređenih na 17 soba. Od tog broja devet je dvokrevetnih soba hotelskog tipa s vlastitom kupaonicom i sanitarnim čvorom. Preostale sobe imaju od četiri do maksimalno osam  ležaja s vlastitim sanitarnim čvorovima. U hostelu je ukupno 25 kupaonica na 17 soba što i predstavlja vrh standarda kada je u pitanju moderan i funkcionalan hostelski smještaj.

Recepcija hostela na raspolaganju je non-stop od 0 do 24 sata kao i osoblje koje će znatiželjnim posjetiteljima znati  odgovoriti na svako pitanje i uputiti ih u sve čari Zagreba. Lobby je središnji prostor hostela, zajedničko mjesto okupljanja, druženja,  ispijanja pića u caffeu i gledanja  tv prijenosa na LCD prijamniku.  Također,  korisnici mogu zaigrati neku od omiljenih igara na Playstation konzoli, a tu su i prijenosna notebook računala za besplatno surfanje.

Peri & deri

Hostel Like ime je dobio zahvaljujući profilu budućih korisnika – mlade generacije koja je on-line 24 sata na dan i obožava društvene mreže, život, druženje, zabavu i učenje. Svima njima na usluzi je i perilica za rublje, ostava za prtljagu i sef za vrijedne stvari.

Do glavnog gradskog Trga bana Josipa Jelačića i glavne gradske shopping ulice, te središnjih gradskih kafića, restorana, muzeja, kazališta i klubova posjetitelje dijeli svega nekoliko minuta hoda, a i prometno je vrlo dobro povezan – od Glavnog željezničkog kolodvora udaljeni smo pet, a od glavnog Autobusnog kolodvora svega 10 minuta hoda.

 

CoolKlub

CoolKlub autori