Search
Close this search box.
cool novi logo header
Navijacki valovi screenshot Youtube

ZIG-ZAG! Navijači Medveščaka vlasnici (neslužbeno) najdužeg navijačkog vala

VIDEO: Navijački val od 15 minuta, tko još sumnja da se najbolji sportski tulumi odvijaju na tekmama Medveščaka? Pronašli smo najduže i najmasovnije navijačke valove

Arena Zagreb. Posljednja utakmica u godini. Sjajna pobjeda i navijanje za pamćenje. Sportski novinari nikada nisu imali lakši zadatak. Hokejaši Medveščaka poigrali su se dečkima iz Vitjaza (Vitezovi), upisali vrijednu pobjedu i zaradili nova tri boda – možda i presudna za ulazak u razigravanje u debitantskoj sezoni u KHL ligi. Ipak, naslov ove priče pripada navijačima Medveščaka koji su deset minuta prije kraja utakmice punih 15 minuta radili navijačke valove – da su se prijavili i najavili svoj poduhvat svakako bi srušili Guinnessov rekord (pogledajte zadnjih 30 sekundi videa!).

Već smo pisali o tome. Najbolji sportski tulumi događaju se na tekmama Medvjeda i zato, ako se trebate ispucati, Sektor B je najbolja adresa! Serija domaćih utakmica nastavlja se u Ledenoj dvorani 4. i 6. siječnja protiv Donbassa i Dinama iz Minska. ZIG-ZAG!

.

Navijački valovi i zabilježeni rekordi (Wikipedia)

Bristol, Tennessee 28. kolovoza 2008.: Tijekom utrke NASCAR, 168,000 gledatelja priredilo je navijački val čineći ga do tada najmasovnijim ikad.

Indianapolis, 31. svibnja 1986.: Tijekom utrke Indianapolis 500 gledatelji utrke priredili su navijački val koji se proširio kroz ovalno gledalište dugačko ukupno četiri kilometara (2,5 milje) koje, kažu, sadrži 250.000 sjedalica.

Sydney, 2000.: Tijekom OI u Sydneyu 110.000 gledatelja načinilo je dva simultana navijačka vala u suprotnim smjerovima

Helsinki, 10. rujna 2011.: Na olimpijskom stadionu u Helsinkiju navijači su radili navijačke valove 31 puni krug i oborili dotadašnji rekord od 18 krugova.

Mechelen, Belgija, 9. prosinca 2011.: Otprilike 12.000 navijača kluba KV Mechelen u meču protiv Anderlechta radilo je valove punih sedam minuta

Washington, 30. listopada 2010.: 210.000 ljudi sudjelovalo je u golemom valu na okupljanju  koje su predvodili voditelji MythBustersa Jamie Hyneman i Adam Savage.

Claudio Kramaric

Savjetnik za #svedigtialno za male i velike tvrtke. Specijalist za e-trgovinu, internet marketing i sadržaj. Predavač na Algebri. Poduzetnik. Osnivač CoolKluba i direktor tvrtke CoolMedia d.o.o. Obožava pisanje i trčanje. Pratite me na>>>