Search
Close this search box.
cool novi logo header
Paraliza od pretjerane analize

Paraliza od pretjerane analize: Koliko vam treba da se odlučite za bilo što

Koliko mi je samo vremena trebalo da se odlučim za temu prvog posta! Webshop ću pokrenuti tek kada. Otići ću u banku i riješiti to tek kada…
Jeste li primjetili da ponekad što više vremena imate za određeni zadatak ili posao, da ste sve više i više skloni minucioznim promjenama koje bi trebale rezultirati ‘perfektnim rezultatom’ no, umjesto toga one Vas na kraju dovedu do ludila?

Bez obzira o čemu je riječ, višak vremena stvara osjećaj da ćete nešto postići bolje ako implementirate što više ideja. To se ukratko zove paraliza od (pretjerane) analize.

Do pretjerane analize dovodi višak vremena.

Višak vremena (iako ga ponekad zazivamo) mnogima je učinio više lošeg nego dobrog. Na poslu (spletke), a u vezi da i ne govorimo. Više nego ikad prije paraliza može biti neprijatelj u vlastitim redovima kojeg se valja riješiti. Kako? Iako se o tome stručnjaci nisu dogovorili ‘dobro’ i ‘najbolje’, nisu neprijatelji. Gustave Flaubert je jednom napisao:

Budite prosječni u životu kako bi na poslu postali iznimni i originalni.

Shvaćate igru riječi? I to je to.

Činjenica da je trava zelenija kod susjeda uvijek će nas kopkati ali ako živimo i djelujemo tako da svakoga dana činimo najbolje što možemo –  sumnja u sebe će iščeznuti u trenu.

Ukoliko vjerujemo da uistinu možemo postići nemoguće ali se tome ne prepuštamo stihijski već postanemo neprijatelji prosječnom i svakodnevnom od trenutka kada se probudimo zaboravite na paralizu.

Good, better, best, never let it rest, Till your good is better, and your better’s best, Tim Duncan, centar Spursa i vlasnik četiri NBA prstena.

Vezane teme:

Kako unaprijediti pamćenje – najbolje tehnike

Koliko je nekad važno misliti unaprijed?

Claudio Kramaric

Savjetnik za #svedigtialno za male i velike tvrtke. Specijalist za e-trgovinu, internet marketing i sadržaj. Predavač na Algebri. Poduzetnik. Osnivač CoolKluba i direktor tvrtke CoolMedia d.o.o. Obožava pisanje i trčanje. Pratite me na>>>